Burberry lansează Trench Kisses (colecţia toamnă-iarnă Prorsum 2013)

By  | 

Celebrul brand britanic Burberry şi-a prezentat la începutul acestei săptămîni, în Kensigton Gardens din Hyde Park, Londra, colecţia Prorsum toamnă-iarnă 2013, tema colecţiei fiind Trench Kisses, iar leit-motivul – imprimeul jucăuş, cu inimi.

Christopher Bailey, chief creative officer Burberry, a dezvăluit faptul că a avut-o ca “muză” pe Christine Keeler, model britanic celebru şi controversat  al anilor ’60, iar scopul lui a fost să creeze o colecţie stilată, dar în acelasi timp amuzantă. “Am avut ideea de a mixa latura sexy cu cea clasică a brand-ului Burberry, de aceea am căutat ţesături care să exprime acest lucru”, a declarat Bailey.

Colecţia a fost lăudată de însăşi Anna Wintour, redactor şef Vogue USA: “Christopher Bailey gândeşte cele mai interesante prezentări de modă, fapt ce a schimbat complet peisajul săptămânii modei de la Londra şi a transformat-o într-un punct de atracţie pentru redactorii de modă, stilişti sau celebrităţi. Cred că Londra îi datorează mulţumiri.”

Astfel, gabardina din bumbac (material patentat de Burberry) şi caşmirul strălucitor au fost juxtapuse cauciucului transparent, pielii peliculizate şi celei de piton, în timp ce imprimeurile animal şi inimile au predominat în această colecţie. 

Pe lângă clasicele trenciuri, reinterpretate în multiple feluri, au fost prezentate fuste şi rochii conice, pantaloni trei-sferturi şi topuri scoică, într-o paletă generoasă de nuanţe de bej, grena, auriu, dar şi în non-culorile negru – alb.

Dintre accesorii, s-au evidenţiat ochelarii cu rame animal print, curelele aurii, geanta The Crush şi platformele Kitten
 

 
Celebritatea cap de afiş a fost Tom Odell, parte din defilare desfăşurîndu-se în timp ce artistul interpreta pentru prima dată piesa Hold Me, un single care cu siguranţă va face furori în această primăvară.

Şi că tot vorbeam de celebrităţi, iată ce a declarat Rita Ora despre show-ul Burberry: “Este cel mai puternic brand britanic, este o experienţă extraordinară să iau parte la acest show”. Freida Pinto, pe de altă parte, s-a arătat entuziasmată de faptul că noua colecţie păstrează piesele şi croiala clasică, dar aduce elemente moderne, precum accentele metalice.

  • În România, Burberry se află pe strada Luterană, nr 4, din Bucureşti.

Vezi show-ul complet mai jos:
 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *