Blană naturală vs blană ecologică. Cum faci diferența dintre ele?

Nu știi cum să faci diferența dintre hainele din blană naturală și cele din blană ecologică? Află ce le deosebește, pentru a face alegerea corectă.

Vremurile în care persoanele bogate erau admirate pentru hainele lor de blană a apus. Acum, nu doar că blana ecologică (artificială) este la modă, dar oamenii din toată lumea au început să își dea seama că nu merită să poarte blana unui animal jupuit atât timp cât există alternative.

Blană naturală vs blană ecologică. Cum faci diferența dintre ele?

Pentru început, citește cu atenție eticheta produsului înainte să îl cumperi (sau descrierea de pe site-ul de unde vrei să îl comanzi). De obicei, producătorii menționează tipul de blană folosit, însă mulți dintre ei pun informații eronate pe etichetă. Astfel, blana ecologică poate fi vândută ca blană naturală și viceversa.

Ce e de făcut, deci? Informează-te în legătură cu firma producătoare. Multe companii produc doar produse vegane, deci blana va fi ecologică. O simplă căutare pe Google îți poate spune multe despre o companie, deci nu uita să faci asta înainte de a cumpăra produsul.

Citește și: Haina de blană ecologică. Trucuri de stil 

Bineînțeles, ar trebui să ții cont și de preț, însă și aici te poți păcăli. În general, blana naturală este mai scumpă, dar multe companii (mai ales cele care vor să te păcălească) vor vinde produse din blană ecologică la prețuri foarte mari. Contează și firma de la care cumperi produsul – o haină de blană Gucci va avea un preț mult mai mare decât una pe care o găsești la H&M.

Noi îți recomandăm să cumperi produse din blană din magazine fizice, pentru a le putea pipăi înainte. Blana naturală este mai moale, iar atunci când vei trece cu degetele prin ea se va simți ca atunci când mângăi o pisică. Blana ecologică, în schimb, este puțin mai aspră, se simte că este confecționată dintr-un material sintetic. Acest lucru se observă cel mai bine la chinezăriile ieftine; firmele importante vând blană artificială de calitate, foarte asemănătoare la atingere cu cea naturală.

Dacă ai deja produse de blană, dar nu ești sigură din ce tip, poți încerca „testul cu foc”. Smulge 2-3 fire de blană, pune-le pe o farfurie de ceramică și dă-le foc. Blana naturală miroase ca părul ars, iar blana ecologică are un mitos de plastic.

Citește și: Ce alegi între pielea naturală și pielea ecologică 

Pentru un alt test pe care îl poți face vei avea nevoie de un ac. Trece acul prin material și vezi dacă trece ușor sau se blochează/trece foarte greu. Prin blana ecologică, acul va trece ușor, fiind un material sintetic. Prin blana naturală, în schimb, vei reuși cu greu să treci acul, pentru că va trebui să treci și prin fâșia de piele pe care blana este prinsă.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.