Bereta, un Must-have

Înainte de toate, bereta nu se va demoda niciodată. Bereta a devenit un element esențial în garderoba unei femei. Poate reprezenta în același timp un accesoriu simplist, dar poate reprezenta ceva magic care face toată ținuta. Preferabil ar fi să începi să construiești un „outfit” începând de la culoarea acesteia, dacă vrei să te joci la nivel cromatic.

Punctul de plecare al beretei, a început în secolul al XIX-lea în Franța și Spania, tări cu care rămane asociată. În mod occidental, bărbații și femeile au purtat berete din anii ‘1920 ca îmbrăcăminte sport și mai târziu ca o declarație de modă. Bereta se potrivește perfect în jurul capului și poate fi „modelată” într-o varietate de moduri. Nu există o regulă universală, iar domnii mai în vârstă poartă de obicei pătrat pe cap, plecând înainte. Poate fi purtată atât de bărbați cât și de femei.Beretele militare uniforme dispun de bandă de cap sau bandă de sudură atașată la lână, realizată fie din panglică din piele, din mătase sau din bumbac, uneori cu un șnur care permite purtătorului să strângă pălăria. Beretele nu sunt, de obicei, căptușite, dar multe sunt parțial acoperite cu mătase sau satin. În beretele militare, banderola este purtată în exterior; biletele militare au deseori pulberi exterioare din piele, pene sau panglici.

Bereta face parte din stereotipul de lungă durată al directorului intelectual, al regizorului, al artistului, „hipster„, poet, boem și „beatnik„.

Cum ai putea să porți bereta?

Majoritatea femeilor, văd bereta ca pe un grupaj perfect pentru sezonul rece. În contextul actual deja devine un “statement” și nu doar pentru sexul feminin, cât și pentru cel masculin.

Poți mixa:
1. Cu o rochie de vară, un blazer-dress, tricou cu imprimeu și niște pantofi bărbătesti.
2. Încearcă să mergi în zona clasică de “street style” și abordează un palton cu jeans, mariniera și încălțări sport.
3. Dacă îți place să încerci, te poți duce într-o zonă masculină și poți forța nota cu un costum din catifea de culoare închisă, iar la nivel de pantofi, alege zona întâlnită cel mai des și anume stiletto.

 

Citește și: Cele 4 piese vestimentare stilate, care îți vor ține de cald iarna aceasta

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.