ASOS nu va mai vinde mătase, cașmir, mohair sau pene

By  | 

ASOS a anunțat astăzi că nu va mai vinde mătase, cașmir, mohair sau pene pe platforma sa. Decizia – care a fost luată pe baza prevenirii cruzimii față de animale – a fost lăudată de Peta.

Ca răspuns la campaniile Peta și a multor alte organizații, consumatorii schimbă fața industriei prin cerința ca designerii și comercianții cu amănuntul să renunțe la materialele derivate din animale în favoarea unor alternative fără cruzime care să arate excelent fără să provoace suferință.

ASOS nu este primul comerciant cu amănuntul care interzice vânzarea de mohair. Topshop, Marks & Spencer și H&M au promis de asemenea să nu mai folosească materialul după ce Peta a expus industria de mohair pentru tehnicile crude folosite. Cu toate acestea, ASOS a făcut un pas mai departe prin interzicerea utilizării unui număr de alte materiale, dintre care mulți dintre consumatori nu s-ar fi putut gândi vreodată că se află în această categorie de cruzime.

Producția de mătase, de exemplu, ucide 6.600 de viermi de mătase (prin fierbere sau gazare) doar pentru a face un kilogram de mătase. Caprele de cașmir sunt tunse frecvent în mijlocul iernii, în ciuda faptului că au nevoie de blană pentru a le proteja de frig, ceea ce înseamnă că multe mor în urma acestei expuneri, în timp ce tinerele capre cu defecte sunt sacrificate.

ASOS a promis că, până în ianuarie 2019, niciun produs nu va mai include oricare dintre aceste materiale obținute într-un mod atât de crud.

 

Citește și: Unde găsim produse cosmetice și farduri cruelty free? 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Amy de Klerk)

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *