Apartamentul din Paris in care a trait designerul Yves Saint Laurent, scos la vanzare

By  | 

Potrivit AFP, acest apartament duplex cu o suprafata de 520 de metri patrati este situat intr-un imobil de pe strada Babylone, din arondismentul al VII-lea din Paris, si dispune de o gradina privata, cu o suprafata de aproape 400 de metri patrati.

Yves Saint Laurent si omul de afaceri Pierre Bergé au locuit in acest apartament de la sfarsitul anilor 1970 si pana in iunie 2008. Cei doi, pasionati de arta, au decorat apartamentul din strada Babylone cu numeroase tablouri, sculpturi si mobilier art deco. Toate aceste obiecte au fost vandute, dupa moartea designerului francez, in cadrul unei licitatii organizate in februarie 2009, care a adus Fundatiei Bergé-Saint Laurent venituri de 342 de milioane de dolari, directionate spre cercetarile medicale, in special impotriva maladiei SIDA.

Yves Saint Laurent a murit pe 1 iunie 2008, din cauza unei tumori pe creier, la varsta de 71 de ani.

Saint Laurent, care a fost vazut rar in public dupa retragere, in 2002, a primit, in 2001, titlul de Comandor al Legiunii de Onoare din partea fostului presedinte francez Jacques Chirac. In 2007, presedintele Nicolas Sarkozy l-a decorat cu Ordinul de Mare Ofiter al Legiunii de Onoare, una dintre cele mai mari recompense acordate in Franta.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *