Accesorii inedite care transformă ținutele simple în look-uri spectaculoase

Este de-ajuns să adaugi unui outfit simplu, pus cap la cap în câteva minute înainte de a ieși pe ușă, un mic accesoriu, pentru a-l face să iasă din banal. Iată câteva astfel de accesorii cu ajutorul cărora îți poți transforma ținutele cu minimum de efort:

Set clame de păr Zara, 89,90 lei – disponibile în magazinele ZaraUn set de clame de păr cu strasuri colorate nu pare a fi neapărat o piesă inedită, dar poți transforma niște simple clame într-un look statement în doi timpi și trei mișcări – prinzându-le de marginea unei căciuli simple, de pildă. Pentru a nu risca să deteriorezi materialul textil, încearcă acest truc numai cu clamele care nu au prindere ce necesită înțeparea materialului – în setul propus de noi mai sus există clame care se prind pe sistemul unor agrafe clasice.

Cataramă pentru eșarfe Uterque, preț la cerere – aici

Cataramele pentru eșarfe nu sunt un accesoriu pe care îl întâlnești prea des – dar ca și acele de cravată, care, zicem noi, ar trebui readuse în atenție – și cataramele pentru eșarfe au acel șarm cu aer nostalgic care merită să fie scos din nou la lumină. Poți purta un astfel de accesoriu alături de piese cu aer vintage (sau autentic vintage) pentru a crea un look retro head to toe, sau poți să îl integrezi în ținute cu aer actual cărora le va oferi un strop în plus de eleganță.

Eșarfă Rockins, 50 euro – aici

Eșarfele nu s-au numărat de multe decenii încoace pe lista celor mai populare accesorii – un motiv ar fi pentru că lumea încă le asociază cu „garderoba bunicii”. Nu este cazul mereu – această eșarfă ultra skinny nu are în niciun fel un aspect învechit sau prea banal, ci, dimpotrivă, printul care înfățișează un șarpe ce se întinde de la un capăt al celuilalt al materialului îi dă un aer edgy. O poți purta prinsă la gât, sau de jur împrejurul unei pălării stil Panama.

Dresuri animal print Oysho, 49,90 lei – aici

Dresurile sunt, în general, un afterthought, ceva la care te gândești fix câteva secunde înainte să selectezi din sertar o pereche la întâmplare pe care să o porți. Însă o pereche de dresuri cu animal print, cum sunt cele de mai sus, au puterea de a transforma cu totul look-ul de ansamblu – de purtat cu rochii negre scurte și sandale cu toc în cazul evenimentelor formale, sau, în contexte casual, cu ghete și culottes care lasă la vedere numai o mică porțiune din gambe.

Accesoriu cu guler de cămașă COS, preț la cerere – disponibil în magazinele COS

Gulerele false de regulă constau într-o bucată de material pătrată, încadrată de un guler de cămașă în partea de sus, menite să fie purtate pe dedesubtul unui pulover, astfel încât să creeze iluzia că există acolo o cămașă reală. Acest faux collar vine într-o variantă mai sofisticată – bucata de material de care este prins gulerul este mai mare, și nu trebuie camuflată pe sub o altă piesă de îmbrăcăminte, ci, dimpotrivă, purtată peste o tunică, o cămașă mao collar, sau orice fel de astfel de top căruia vrei să îi oferi sofisticarea pe care o dă un guler clasic masculin.

Set clame de păr Valet, 50 euro – aici

La fel cum spuneam un pic mai sus, clamele de păr pot fi purtate în fel și chip… nu numai în maniera clasică, adică în păr. De pildă, setul de mai sus, grație modului în care este montată închizătoarea, pot fi prinse la baza baretei unei genți simple, monocrome, pentru a-i da un aer jucăuș, sau una dintre ele poate fi trecută prin gaura de pe guler a unui palton (cea a unui nasture lăsat descheiat).

Ochelari de soare Uterque, 589 lei – aici

O pereche de ochelari de soare statement sunt probabil cel mai simplu și mai la îndemână mod de a transforma un outfit oricât de simplu sau banal în ceva wow. În ton cu sezonul, am pus ochii pe pereche de mai sus, a căror formă și aspect sunt inspirate de cea a ochelarilor pentru schi. Arată senzațional și la munte, pentru serile après-ski, cât și în oraș, alături de piese cu aer casual, urban.

Accesoriu de păr ASOS, 11,49 euro – aici

Încă un accesoriu de păr își face locul în cadrul acestei liste – cel de mai sus, datorită faptului că, pe lângă că arată bine purtat în păr, ar putea fi utilizat și pe post de cataramă pentru eșarfă. Ai nevoie de un strop de îndemânare ca să manevrezi materialul prin buclele accesoriului, dar, în esență, funcționează pe același model pe care l-ai urmări ca să prinzi părul într-o coadă de cal cu ajutorul aceluiași accesoriu.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.