8 reguli neașteptate de modă pe care familia regală britanică le urmează

A face parte din familia regală este un privilegiu uimitor, dar vine cu o mulțime de tradiții și reguli, dintre care unele afectează chiar și alegerile lor de modă. Iată 12 protocoale de stil care trebuie urmate.

Oja colorată nu este permisă

De fiecare dată când le vedeți pe Regina Elizabeth sau pe Kate Middleton, este posibil să observați că nuanța unghiilor este întotdeauna neutră. Ele purta fie roz subtil, fie lac transparent când se află în afaceri oficiale, deoarece la evenimentele regale sunt permise numai unghiile naturale.

Nu oricine poate purta o tiara

Tiarele sunt purtate doar la anumite evenimente foarte elegante și, de obicei, sunt purtate pentru prima dată de mirese. Kate Middleton a împrumutat tiara reginei Elizabeth pentru nunta ei cu Prințul William din 2011 și de câteva ori am văzut-o cu tiara printesei Diana.

Dar acesta este un privilegiu rezervat numai femeilor căsătorite – femeile și copiii nu le poartă niciodată. „Semnalează încoronarea iubirii și pierderea inovenței pentru căsătorie”, a declarat Geoffrey Munn, autor al „Tiaras – A History of Splendour”.

Având în vedere tradiția, probabil că Meghan Markle va purta o tiara când se va mărita cu prințul Harry în mai.

Regina folosește gențile de mână pentru a trimite mesaje

Poate ai observat că regina nu este niciodată fără o geantă de mână și asta pentru că o folosește pentru a trimite semnale. De exemplu, când vrea să plece de la cină, pur și simplu își așează geanta pe masă. Ceilalți știu astfel că petrecerea se termină în curând și că vrea să plece.

De asemenea, atunci când se află în conversație și își trece poșeta la cealaltă mână, înseamnă că ar dori ca discuția să se termine rapid și politicos.

Gențile plic sunt folosite pentru a evita să dai mâna cu cineva

Kate Middleton își ține adesea plicurile în fața ei cu ambele mâini atunci când strângerile de mână ar putea fi ciudate. Acesta este motivul pentru care gențile lui Meghan Markle, care de obicei au o curea de umăr sau un mâner, par a fi neobișnuite atunci când vine vorba de protocol.

Regina poartă haine în culori aprinse, dar nu pentru că îi plac culorile

Ar fi greu să găsești o fotografie a Reginei Elizabeth care nu poartă culori îndrăznețe – și pentru un motiv întemeiat. În documentarul The Queen, Sophie, contesa din Wessex (nora reginei), a spus: „Trebuie să iasă în evidență pentru ca oamenii să poată spune: Am văzut regina!”

Regina poartă pălării datorită unei tradiții vechi

Pentru aproape toate ocaziile oficiale, regina poartă o pălărie care se potrivește perfect cu hainele ei în culori intense. Până în anii 1950, doamnele erau rareori văzute fără pălărie, iar pălăriile sunt acum rezervate pentru ocazii mai formale. În rarele ocazii când regina nu are o pălărie, o veți vedea cu o coroană sau un batic.

Membrii familiei regale trebuie să călătorească cu o ținută neagră la ei

Una dintre regulile mai morbide este că o bluză de culoare neagră este întotdeauna necesară în cazul în care un membru al familiei moare. În acest fel, când ajung înapoi în Regatul Unit, sunt îmbrăcați în mod adecvat pentru a se potrivi cu ocazia sumbră.

Prințul George poartă doar pantaloni scurți

Motivul pentru care el este întotdeauna fotografiat în pantaloni scurți este că îmbrăcarea băieților în pantaloni scurți este o tradiție îndelungată în rândul regalității britanice și al aristocrației.

 

 

*articol preluat din Cosmopolitan US (autor: Lauren Adhav)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.