5 moduri în care să porți pasteluri primăvara aceasta

Pastelurile sunt un element recurent în colecțiile pentru sezonul cald, dar uneori devin victimele propriului succes, fiind privite drept o opțiune cromatică banală sau prea previzibilă pentru primăvară. Există, însă, nenumărate moduri de a face pastelurile să arate fresh – iată câteva dintre ele.

Pasteluri + un accent masculin

Tonurile pastel sunt asociate cu ideea de feminitate, așa că un contrast este binevenit. O piesă din garderoba masculină (sau inspirată de aceasta) va crea un echilibru perfect între sobru și romantic. De pildă, poartă o fustă fluidă din satin într-o nuanță prăfuită de roz împreună cu o cămașă albă din poplin (contrastul dintre textura vaporoasă a fustei și cea rigidă a cămășii produce de asemenea un efect cool). Înnoadă cămașa în talie pentru un aer nonșalant, lipsit de efort, și completează cu saboți cu kitten heel (rozul aprins face pereche bună cu tonul discret de roz pastel), o geantă tip satchel și o pereche de cercei cu aer minimalist.

Pasteluri + denim

Iată încă un mod în care poți crea un contrast de efect – piesele din denim fac pereche bună cu pastelurile, echilibrându-le delicatețea cu o tușă de sobrietate. Poartă o slip dress din satin alături de o jachetă din denim (galbenul pal arată senzațional în tandem cu denimul acid washed). Păstrează look-ul necomplicat, asortând accesorii în culori neutre – sandale sau saboți cu barete subțiri și o geantă tip smartphone carrier (ambele în tonuri de alb) și un set de inele din plastic transparent.

Pasteluri + un aer sporty

Un outfit care include nuanțe pastel nu trebuie neapărat să intre în sfera elegantă/sofisticată. Poartă un tricou roz prăfuit cu o pereche de jeanși albi, sneakerși cu platformă și un set de lanțuri cu pandantive minuscule pentru un look pe cât de effortless, tot pe atât de cool.

Pasteluri + negru

Tonurile pastel nu sunt în general asociate cu negru, însă aceasta este o regulă învechită pe care poți foarte bine să o ignori. Iată un exemplu de oufit în care pastelurile fac pereche bună cu negrul: un pulover bleu cu mânecă scurtă alături de o pereche de pantaloni cu pense și croială largă, masculină, totul finisat cu o pereche de sandale flat și un lanț cu pandantiv minimalist, rezultatul fiind un look complet lipsit de efort, perfect pentru contexte casual în care vrei să deviezi de la clasica rețetă de jeans plus tricou.

Pasteluri + neon

Nuanțele neon se înscriu printre cele mai hot trenduri ale momentului și sunt temperate la fix de pasteluri – asortează un top roz electric cu o pereche de pantaloni dusty pink și adaugă piese neutre: o jachetă gri, saboți crem și o brățară din lemn.

Foto: website-urile brandurilor

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.