Cum compui un look expresiv când ai fața pe jumătate acoperită de mască

Purtarea măștilor de protecție este importantă pentru a ne proteja atât pe noi, cât și pe cei din jur și pentru a micșora posibilitatea de răspândire a virusului (este recomandat să porți în continuare mască afară și în spațiile publice chiar și după ce te-ai vaccinat). Însă un look ce trebuie să includă și masca de protecție te face să intri în pană de idei creative pentru compunerea ținutelor. Aici te putem ajuta noi.

Faptul că măștile ne acoperă jumătate din față ne împinge automat să fim mai originali în ceea ce privește realizarea ținutelor noastre, pentru a putea păstra expresivitatea figurii. Cu ajutorul unor mici artificii stilistice (accesorii atent alese, machiaj grafic la ochi, coordonarea măștii cu hainele), poți face astfel încât măștile să nu fie doar un accesoriu util, ci un veritabil style statement. Iată câteva idei:

Pulover, Zara, 99,90 lei – aici, mască, Bershka, 149,90 lei – aici

Mixurile de printuri au mereu un impact vizual puternic, și te poți folosi de acest truc pentru a atrage atenția asupra feței – poartă o mască cu imprimeu alături de un pulover (sau un top sau un pardesiu sau o jachetă – orice piesă care acoperă partea superioară a corpului, pentru a crea maximum de contrast cu masca purtată în imediata apropiere) cu un print total diferit. Nouă ne place enorm mixul dintre un print geeky și un imprimeu floral.

idei look mascaEșarfă, Mango, 75,99 lei – aici, set măști, Stradivarius, 49,90 lei – aici

Eșarfele sunt IN sezonul acesta, și există o mulțime de moduri în care le poți purta – de pildă, optează pentru un model de dimensiuni mai mari, care acoperă capul și este și suficient de lung pentru a fi înfășurat în jurul unui coc prins la nivelul cefei. Completează look-ul cu o pereche de cercei mari și un machiaj statement – eyeliner grafic și două cristale lipite sub pleoapele inferioare, pentru un efect de ochi de păpușă ultra cute.

idei look mascaEșarfă, Mango, 55,90 lei – aici, beretă, Zara, 79,90 lei – aici

Poți duce style tip-ul de mai sus la nivelul următor – peste eșarfa înfășurată în jurul cocului, adaugă o beretă din lână! Puncte bonus dacă incluzi încă o eșarfă în cadrul ținutei, drapată în diagonală și prinsă cu ajutorul unei curele.

idei look mascaPălărie, Zara, 129,90 lei – aici, set măști, Mango, 27,99 lei – aici

Metoda leneșă – dar eficientă! – pentru a compune cu look cool cu absolut minimum de efort: aruncă pe cap o pălărie stylish și alege o mască cu print sau una dintr-un material mai aparte (style tip: pălăriile masculine din fetru sunt mereu o alegere bună și completează perfect un look casual, cum ar fi pantaloni faux leather + pulover, ori blugi + tricou).

Set clame, Reserved, 29,99 lei – aici, mască, InkCorrect, etsy.com, începând de la 8,80 euro – aici

Unul dintre micro-trendurile sezonului curent este personalizarea item-urilor pe care le porți – aici, de pildă, am vorbit despre cât de cool arată bijuteriile cu inițială. Poți să mergi pe ruta DYI și să brodezi chiar tu inițialele pe o mască refolosibilă (sau poți să lipești mini cristale cu ajutorul unei pensete și unui adeziv pentru gene false), sau poți duce masca la un centru de printare care să te ajute cu imprimarea inițialei.

idei look mascaElastic de păr cu eșarfă, Stradivarius, 29,90 lei – aici, lanț pentru mască, Mango, 75,99 lei – aici

Dacă nu te descurci prea bine să prinzi o eșarfă în păr, poți trișa cu ajutorul unui elastic cu eșarfă încorporată! Efectul va fi la fel de cool și nu ai nevoie de prea multă îndemânare, cel puțin nu mai multă decât îți trebuie pentru a prinde părul într-un ponytail. Completează look-ul cu un lanț pentru mască (poți cumpăra unul special sau poți monta două mici agățători pe un lanț pentru ochelari, că tot au fost super trending vara trecută și e posibil să ai deja unul).

Foto: Getty Images (intro), Imax Tree, courtesy brands.

Dacă ți-a plăcut articolul nostru cu idei de look-uri ce includ masca de protecție, citește și „Mascneea‟, o nouă problemă a tenului care se cere rezolvată.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.