5 trucuri de shopping. Îți poți schimba întreaga garderobă fără să cheltui prea mult

Orice femeie visează să aibă un dulap plin de haine, cu zeci de ținute potrivite pentru orice ocazie. De cele mai multe ori, însă, o garderobă vastă presupune și o investiție pe măsură, așa că se întâmplă adesea să renunți la unele articole din cauza prețurilor piperate. Trebuie să știi, însă, că le poți avea pe toate dacă pui în aplicare principiile noastre.

Folosește carduri de cumpărături pentru a obține reduceri

Cardurile pentru cumpărături sunt o modalitate excelentă de a achiziționa tot ce îți dorești, atunci când îți dorești, fără să mai aștepți salariul. Ai o sumă maximă în care trebuie să te încadrezi, nu plătești dobândă, iar unele bănci oferă și bonusuri de fiecare dată când cumperi un produs. La aceste carduri de cumpărături, de pildă, primești puncte care se traduc în bani și pe care îi poți folosi pe viitor, la următoatele achiziții. Ele pot fi utilizate chiar și în străinătate, așa că poți să îți îmbogățești garderoba fără griji chiar și când mergi în vacanță.

Vinde hainele pe care nu le mai porți

În ultimii ani s-au organizat tot mai multe târguri de haine unde îți poți vinde hainele pe care nu le mai porți. Este o ocazie foarte bună de a-ți elibera dulapul de articolele vestimentare care nu-ți mai vin sau care pur și simplu nu îți mai plac. La aceste târguri vei avea ocazia să faci și schimburi cu alte persoane care își vând hainele. Taxa de participare este de obicei una modică, vei primi un stand și umerașe pentru a-ți expune hainele și accesoriile, iar prețul pentru ele îl hotărăști singură.

Cumpără online

Magazinele online au produse mai ieftine decât cele tradiționale și există foarte multe outlet-uri unde poți găsi haine de firmă la prețuri de câteva ori mai mici decât în magazinele de brand. Mai mult, dacă urmărești periodic site-urile, vei afla de toate reducerile și îți vei putea achiziționa tot ce-ți dorești la un preț promoțional.

În cazul în care te îngrijorezi cu privire la potrivirea mărimilor, trebuie să știi că toate magazinele online îți oferă posibilitatea de a returna produsele în cazul în care ele nu îți vin. Unele magazine virtuale îți oferă posibilitatea de a ridica produsele de la un pick-up point, acolo unde le poți vedea, proba și apoi să plătești doar ce vrei să păstrezi.

Nu te sfii să intri în magazinele de cartier

Majoritatea femeilor au un brand preferat de haine și multe dintre noi intrăm doar în anumite magazine atunci când facem shopping. Poți găsi și în magazinele de cartier haine de bună calitate, care nu sunt de firmă, dar care au prețuri de câteva ori mai mici decât cele din magazinele cunoscute. Vei găsi adevărate nestemate în magazinele acestea mici, dacă lași deoparte prejudecățile. Poți găsi modele asemănătoare cu cele din marile magazine, dar la prețuri mult mai mici.

Gândește în perspectivă

Știi proverbul acela folosit de bunici și care spune că „omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car“? Poți aplica acest principiu și când vine vorba despre haine. Dacă alegi să cumperi fuste și rochii de vară când tocmai s-a terminat sezonul lor, le vei putea achiziționa la prețuri și cu 70% mai mici.

La fel se întâmplă și cu hainele de iarnă. Ai văzut un palton superb, dar care are un preț cam piperat pentru bugetul tău? Așteaptă până la schimbarea sezonului, când îl vei putea cumpăra cu un preț mai mic. De altfel, perioadele din an cu cele mai mari reduceri sunt tocmai acelea de la schimbarea sezoanelor – în lunile februarie și septembrie.

Am lăsat pentru final un sfat important de la faimoasa Coco Chanel, care a spus că moda este trecătoare, în vreme ce stilul este etern. Așadar, atunci când mergi la cumpărături, nu te lăsa influențată de trenduri sau de ce se poartă, ci alege hainele care să te reprezinte. Dacă faci alegeri numai ghidându-te după modă, vei observa că articolele care te-au costat foarte mult anul trecut acum sunt considerate desuete și vei sfârși prin a cheltui sume mari pe haine pe care le porți doar câteva luni.

Sursa foto: Shutterstock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.