5 motive pentru care ochelarii de soare te fac irezistibilă

Ochelarii de soare sunt un accesoriu indispensabil pentru a-ți proteja ochii de razele solare nocive, dar un alt avantaj este că îți dau un aer seducător și irezistibil, mai ales dacă alegi perechea potrivită pentru tine.

Dar care este motivul pentru care arătăm mai bine când ne punem ochelarii de soare? Vanessa Brown, doctor în artă și design la Universitatea Nottingham Trent din Marea Britanie a vrut să afle explicația științifică din spatele acestui mister. Studiul condus de ea a dezvăluit că este vorba, de fapt, de o combinație de factori care ne fac să fim mai seducătoare în ochii sexului opus. Îi analizăm pe rând:

Corectează forma feței și o definesc mai bine

Indiferent de ce formă a feței ai, o pereche de ochelari de soare îți definește mai bine chipul și îți dă acea atitudine încrezătoare care e irezistibilă pentru cei din jur. Este suficient să arunci o privire printre aceste modele de ochelari de soare deja celebre pentru cum îți sculptează forma chipului, ca să te convingi de cât de mult îți poate schimba fizionomia acest accesoriu.

Au devenit o emblemă de stil și eleganță

Popularitatea ochelarilor de soare a început să crească în anii ’20, însă vânzările au explodat abia după ce actrițele din epoca Golden Age a Hollywood-ului au început să îi poarte cu religiozitate pentru a se apăra de blițurile paparazzilor, dar și pentru a-și accentua expresivitatea chipului. Imaginea lui Audrey Hepburn din „Mic dejun la Tiffany”, în care poartă acei ochelari de soare supradimensionați a devenit iconică. Iar Marilyn Monroe a fascinat mii de bărbați cu ochelarii ei semitransparenți, de tip ochi de pisică.

Suntem atrași de personajele misterioase

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Ori când ochii sunt acoperiți și nu putem să facem contact vizual, ne lipsește un element-cheie pentru a putea descifra mai bine persoana care stă în fața noastră. Misterul unei persoane de sex opus trezește în noi o senzație de adrenalină, curiozitate, dar și dorință sexuală. Suntem atrași de persoane pe care nu le putem descoperi din prima, iar ochelarii de soare ne dau fix acel aer misterios și periculos care stârnește imaginația bărbaților.

Chipurile simetrice sunt mai atractive

Oamenii preferă persoanele cu trăsături simetrice, pentru că acesta este un indicator al unei moșteniri genetice bune și al faptului că acea persoană ar putea fi un partener potrivit. Ochelarii de soare ascund orice asimetrie a chipului nostru și ne echilibrează si armonizează trăsăturile, mai ales când alegi perechea potrivită pentru forma feței tale. De asemenea, un chip simetric este mai ușor de reținut și este asociat cu trăsături pozitve ale personalității, dar și cu o stare de sănătate mai bună.

Te fac să pari inabordabilă

Când încearcă să impresioneze o femeie, mulți bărbați spun că le place să aibă parte de o provocare, așa că nu îi deranjează să se simtă puțin intimidați sau să se aventureze la a cuceri o tipă care pare inabordabilă. Această teorie se aplică și în cazul reprezentantelor sexului feminin, care sunt atrase de bărbații cu ochelari de soare pentru că aceștia emană masculinitate și par genul de băieți răi pe care ele îi pot îmblânzi.

Chiar dacă îi porți pentru a te proteja de lumina puternică și razele solare periculoase sau doar ca simplu accesoriu, ochelarii de soare sunt nelipsiți din arsenalul oricărei femei. Singura regulă de care trebuie să ții cont este să alegi unii de calitate, care să nu îți pună ochii în pericol și care să îți vină perfect.
(P) Articol realizat împreună cu Lensa.ro

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.