3 rochii inspirate din scene de film și cum poți reface ținutele

Rochii de Oscar sau rochii desprinse din secvențele unor filme? Hollywood-ul va constitui mereu o sursă de inspirație pentru ținutele de seară ale oricărei femei. Ne-am obișnuit, însă, cu roluri convenționale: filmele, ca model pentru petreceri tematice și bal mascat; covorul roșu, generator de idei pentru evenimente cu adevărat spectaculoase. Îți propunem să ieșim, măcar o dată, din tipar.

An de an, analizăm și admirăm rochiile starurilor care defilează pe covorul roșu la Oscar, BAFTA sau MET Gala. Dar, oricât ar fi de glamour și frumoase, sunt o sursă de inspirație care nu ajută întotdeauna, în viața de zi cu zi. Poate că vei prelua o culoare, sau o textură pe care observi că toate actrițele o poartă – dar cam atât, asta dacă nu te pregătești de gală, sau pentru un eveniment sofisticat.

La o analiză mai atentă, vei vedea că nu evenimentele de acest gen, ci chiar filmele, clasice sau mai noi, formează o arhivă bogată, plină cu idei de împrospătat garderoba. Să îți amintești de ele doar pentru evenimente cu o tematică anume sau în contexte romantice – iată cum poate rămâne neexploatat un potențial uriaș. Unele rochii iconice sunt potrivite chiar și pentru ținutele de zi, dacă știi cum să le porți și cu ce să le combini.

Am ales, pentru tine, trei ținute inspirate din pelicule celebre, pe care le poți reface cu rochii pe care le poți găsi în magazinele de la noi:

Black is still the new black

De la little black dress, la prom dress, atâtea rochii negre, cu linii simple, a purtat Audrey Hepburn – în Breakfast at Tiffany’s sau în viața de zi cu zi – și atât de îndrăgite și copiate au devenit aceste modele, încât este imposibil să nu găsești rochii de dama corespondente sau cel putin similare, cu un aer mai minimalist, pe un site popular din Romania, precum storebrands.ro.

Pentru că suntem în 2017 și rochia à la Audrey a fost deja exploatată în nenumărate contexte, poți face lucrurile puțin diferit. Știi rochia neagră, de bal, perfect fidelă liniilor corpului și tăiată la baza gâtului, unde se încheie cu un șirag generos din perle, cu care personajul feminin din Mic dejun la Tiffany ajunge în fața vitrinelor celebrului magazin de bijuterii? Ei bine, ca să poți fi la fel de elegantă în diferite contexte, adaptează puțin modelul la tendințele actuale: scurtează și simplifică, renunță la mănușile negre, dar păstrează perlele.

O rochie de acest tip, chiar dacă diferită, are destule elemente care amintesc de scena respectivă:

Old but gold

Nu chiar atât de old, de fapt, dar nu puteam rata jocul de cuvinte. La ce ne referim? Kate Hudson, în How To Lose a Guy in 10 Days și a ei party dress galben-aurie – superbă  piesă vestimentară, care se regăsește, de altfel, și pe afișul filmului. Poți reface ținuta pentru petreceri cu dress code clasic-elegant: auriul de Hollywood va fi întotdeauna la modă.

Pentru o astfel de rochie, lucrurile ar putea fi, însă, puțin mai complicate: adică să fie nevoie să îi cauți replica în atelierele unor designeri sau să faci o vizită croitoresei tale, după ce, mai întâi, ai căutat prin mercerii sau ai comandat online cel mai bun material.

Lady in burgundy

Blake Lively în The Age of Adaline – scena în care îl cunoaște pe el. Petrecere de Anul Nou, sală de bal, rochie de catifea în nuanța burgundy (violet închis), inspirație 1945. Dacă te atrage stilul old Hollywood și ai primit o invitație unde s-ar potrivi o astfel de ținută, iată alegerea perfectă pentru tine.

Te poți interesa în showroom-urile designerilor români, pentru a găsi un model apropiat de această rochie destul de sofisticată, sau o poți realiza chiar tu, dacă mașina de cusut și tiparele nu îți sunt străine. Dacă ți se pare dificil de purtat catifeaua, poți înlocui cu un alt material care se așază frumos pe corp; poți interveni, desigur, și asupra culorii.

Cum ți se par propunerile noastre? Cum și unde ai purta ținutele de mai sus?

 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu Store Brands

1 comentariu
  1. Nu prea mai este la moda culoarea burgundy. Aceasta este o culoare perfecta pentru toamna si iarna. Vara prefer rochiile de dama roz, bleu, oranj, galbene etc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.