3 idei DIY: fuste pentru vara

By  | 

Vrei să porți mai des fuste vara aceasta, dar nu găsești nimic deosebit prin magazine? Încearcă ideile nostre de fuste DIY!

Dacă și tu te-ai săturat ca mare parte dintre fetele pe care le vezi pe stradă să aibă haine foarte asemănătoare cu ale tale, îți poți face singură niște fuste mai deosebite și unice.

Alegând DIY, îți poți personaliza îmbrăcămintea în așa fel încât să ieși cu adevărat în evidență și, cel mai important, o poți face cu bani foarte puțini sau poți folosi lucruri pe care le ai deja prin casă și de care te-ai plictisit.

DIY ripped jeans: Cum sa-ti faci singura blugi rupti

Am adunat pentru tine 3 idei DIY foarte simple pe care le poți încerca oricând ai puțin timp liber.

Pentru început, știi deja că se poartă fustele asimetrice – în spate lungi, în față scurte. Din păcate, toate modelele din magazine sunt asemănătoare și nu prea ai vrea să arăți ca orice altă fată care a vizitat un mall. Totuși, ai prin casă vreo fustă a mamei care nu ți se potrivește deloc, dar care are un model interesant, așa că ai ținut-o prin dulap „just in case”.

DIY T-shirt: Tricou cu spatele decupat

Poți lucra cu ea sau poți cumpăra o fustă lungă de la un second hand. Nu trebuie decât să o tai, eventual să îi faci și tiv, depinde dacă materialul s-ar destrăma. Fă-i niște semne pe ea întâi, pentru a nu tăia mai mult decât trebuie.A doua idee este perfectă pentru fetele care adoră fustele scurte, dar nu se simt tocmai confortabil să arate atât de multă piele. Vei avea din nou nevoie de o fustă lungă, dar de data aceasta vei face tăieturi verticale, astfel încât să creezi franjuri mai groase sau mai subțiri. Încă o dată, marchează locul unde vrei ca franjurile să se termine, pentru a nu tăia prea mult.Ultima idee este la fel de simplă! Alege o fustă fără modele sau imprimeuri, fie maxi, midi sau mini, într-o culoare deschisă. Umple un lighean cu apă, apoi toarnă în el câteva picături de albastru de metil (pentru verde sau albastru – cu cât pui mai mult, cu atât va fi mai albastru), violet de gențiană (pentru violet) sau castelani (pentru roz), cumpărate de la farmacie (costă în jur de 2-3 lei).

Colier statement DIY folosind servetele

Pentru a colora fusta în degrade, trebuie să o introduci în apă colorată (mai diluată) cam până la jumătate. După ce s-a uscat, fă din nou acest lucru, dar în apă cu mai mult colorant și pe o lungime mai mică. În funcție de cât de lungă e fusta și de efectul pe care ți-l dorești, repetă pașii adăugând din ce în ce mai mult colorant.Comments

comments