10 trucuri de styling care alungesc optic silueta

Pe lângă practica cea mai la îndemână – pantofii cu toc – există alte câteva trucuri pentru a alungi optic silueta. Pot fi realizate cu piese pe care deja le deții cu siguranță în șifonier, și durează numai câteva secunde să le aplici. Iată care sunt detaliile și piesele de îmbrăcăminte de care te poți folosi pentru a părea un pic mai înaltă:

Dungile verticale – chiar și cele subtile

Cu siguranță nu e prima dată când auzi că dungile verticale te fac să pari mai înaltă – e un truc de styling extrem de comun. Dar ce nu știai, poate, este că nu e nevoie să porți dungi verticale din cap până-n picioare. Ba chiar nu e nevoie nici să porți o piesă cu imprimeu pe toată suprafața – o singură dungă sau două, cu alte cuvinte, o variantă mai subtilă decât un print all over, este perfect de-ajuns pentru a crea o imagine streamlined, focalizată pe verticală. Pentru efect maxim, este de preferat ca dungile să fie cât mai subțiri.O jachetă cropped purtată peste o rochie lungă

Ce-i drept, în exemplul de mai sus, ajută și modul în care este realizată fotografia (unghi luat de jos, power pose-ul modelului care o face să pară mai înaltă), dar te asigur că și faptul de a purta o jachetă ultra scurtă și largă peste o rochie simplă, lungă, contribuie la alungirea optică a siluetei. Pentru a obține același efect, păstrează ambele piese în sfera monocromă.

Jachetele lungi și vaporoase

Duster coat-urile sau trench coat-urile lungi (care cad cel puțin până la jumătatea gambei), realizate din materiale vaporoase, precum mătase sau voal, nu numai că te fac să pari mai înaltă, ci fac și silueta să pară mai zveltă. Poartă-le descheiate complet, lăsând materialul să alunece pe lângă corp.

Ținutele monocrome

Trendul co-ord, inspirat de deuxpièces-urile clasice, compuse din două piese asortate, nu este unul nou, ci e popular deja de câteva sezoane încoace. Pe lângă faptul că face silueta să arate streamlined , pentru că privirea nu se oprește la mijloc, între două nuanțe, un outfit în aceeași culoare din cap până în picioare are avantajul că arată sofisticat fără efort.

Sacourile lungi

Blazerele lungi, de dimensiunea unei piese de outerwear (al căror tiv trece de nivelul coapselor), alungesc optic torso-ul. Evită să le porți alături de pantaloni trei sferturi sau până la nivelul gleznei. În schimb, poartă-le cu pantaloni lungi, care coboară până sub gleznă.

Detaliile verticale

Orice detaliu care atrage ochiul pe linie verticală va face automat ca silueta să pară alungită. După cum poți remarca în fotografia de mai sus, poate fi vorba despre un simplu fermoar supradimensionat plasat fix în centrul corpului.

Accesoriile care cad pe linia verticală a corpului

Similar exemplului de mai sus, detaliile verticale nu e nevoie să facă neapărat parte din croiala hainelor. Poți alege varianta unei eșarfe lungi, drapată în jurul gâtului, sau un colier lung care cade până sub nivelul pieptului.

Rochiile lungi și drepte

Este adevărat că accentuarea taliei cu ajutorul unei centuri sau curele face silueta să pară mai subțire și mai zveltă, dar dacă preferi să pari mai înaltă, poartă o rochie lungă cu croială dreaptă, ideal într-o variantă uni.

Suprapunerile care includ un strat mai lung

Dacă arunci un ochi peste fotografia de mai sus și faci un mic exercițiu de imaginație, ai să remarci că, dacă nu ar fi existat partea de cămașă care să se continue asimetric în jos, ținuta nu ar fi avantajat atât de mult silueta.

Pantalonii cu croială dreaptă

Dintre toate tipurile de croi, în cazul pantalonilor, cel care contribuie cel mai bine la alungirea siluetei este croiul drept, de inspirație masculină. Care, de altfel, se numără printre trendurile majore ale momentului.

Foto: Imax Tree

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.