10 idei de ținute pentru vreme rece

Sezonul rece are, din punct de vedere stilistic, un avantaj asupra celui de vară – îți permite să te joci în fel și chip cu texturile și suprapunerile pentru a crea outfituri cool. Iată câteva idei de pus la păstrare pentru când ești în pană de inspirație.

Alb/negru e un mix clasic de culori cu care poți alcătui orice fel de ținută, de la look-uri sobre sau ultra sofisticate și până la outfituri relaxate, de zi cu zi. Ținuta de mai sus e perfectă în contexte casual, dar include și o tușă edgy, care o face potrivită și pentru going out. Lungimile alternante (puloverul subțire din mohair întrevăzut pe dedesubtul jachetei din blană) și accesoriile (ochelari de soare vintage, bocanci XXL care includ, de asemenea, un joc cromatic alb/negru) transformă imaginea de ansamblu într-o apariție de efect.

Printre cele mai hot trenduri actuale se numără referințele Western – de la cizme de cowboy la veste din denim sau eșarfe ce par desprinse din filmele cu acțiunea în Vestul Sălbatic. Alătură accesorii de inspirație Western (botine și o pălărie de cowboy, o eșarfă cu imprimeu folk) pieselor clasice (jeanși cu siluetă relaxată, un palton cu croială dreaptă, o cămașă masculină) pentru a transforma un look simplu într-unul statement.

Renunță la jacheta puffer clasică (simplă, neagră) în favoarea unui model într-o culoare care iese imediat în evidență – un roz dulce, pastelat, de pildă – și caută detalii de croi alternative (în cazul de mai sus, mânecile sunt decupate), apoi adaugă câteva accente subtile care să scoată look-ul în evidență (în exemplul de mai sus, clama girly și manșetele utilitare de pe jeanși).

Glugile tip cagulă nu numai că arată cool, ci sunt și mega călduroase. Poți opta pentru o cagulă de sine stătătoare sau integrată în croiala unui pulover. Pentru a completa aerul cool, adaugă un palton croit pe stilul unui blazer.

Faptul că ne aflăm în sezonul rece nu înseamnă că trebuie să renunți la crop topuri – piesele cu croială cropped rămân o alternativă perfectă pentru going out, petreceri sau date-uri. Ba chiar poți purta bustierele pe care le purtai în vară, asortându-le cu malete din lână și compensând decupajul din talie cu o haină lungă din blană.

Gecile puffer sunt asociate cel mai adesea cu piese din același registru- casual, adică – însă nimic nu te împiedică să porți una alături de un costum, contrastul va crea un efect interesant.

Cel mai simplu mod de a scoate din banal o ținută este să adaugi accesorii – o regulă pe care, cel mai probabil o știi și o aplici deja. Iarna aceasta, poți relua un trend în materie de accesorii care s-a bucurat de mega popularitate vara trecută – accentele neon. Vor crea contrast alături de piesele cu aer sobru, specifice sezonului rece, și vor aduce o notă de edgyness ținutei.

Outfiturile ton pe ton sunt mereu o idee bună, o rețetă stilistică cu care nu ai cum să dai greș. Iar în sezonul rece este cu atât mai simplu să compui o astfel de ținută, bazându-te pe layering. Alege o culoare și suprapune piese în variații de nuanță ale culorii respective, punctând, eventual, cu câteva detalii subtile în alte culori.

Cu toate că sezonul rece este asociat mai degrabă cu nuanțele dark sau neutre, nu este cazul să pui la păstrare culorile tari până vara următoare. Dimpotrivă, te poți juca cu asocierea unor tonuri aprinse pentru a combate aerul mohorât al zilelor întunecate de iarnă.

Poți recicla” câte o piesă favorită din sezonul de vară foarte simplu, alăturând piese care să compenseze prin cozyness – de exemplu, rochia albă pe care o purtai la plajă va arăta cool cu o maletă pe dedesubt sau cu un pulover supradimensionat peste, plus o pereche de cizme până la genunchi și un palton din lână.

Foto: Imax Tree

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.