10 bijuterii delicate pe care le poți purta zi de zi

Bijuteriile cu aspect discret, minimalist, sunt cele care stau la baza unei colecții de accesorii, pentru că, spre deosebire de piesele statement, au avantajul că pot fi purtate nu numai des, ci și timp de multă vreme (în cazul bijuteriilor prețioase, chiar generații de-a rândul). Iată zece piese de bijuterie cu aspect delicat și feminin, pe care nu vei vrea să le mai dai jos:

Pandantiv în formă de literă, Bjørg Jewellery, 100 euro – aici

Bijuteriile în formă de litere, fie că este vorba despre o inițială sau despre numele întreg, tind să arate, de multe ori, ușor copilăresc, dar nu și în cazul de față – brandul de bijuterie danez Bjørg Jewellery vine cu o propunere inedită: e un set de pandantive în forma fiecărei litere a alfabetului (vândute separat) care, la o privire mai atentă, vei descoperi că urmează formele unor siluete nud. Pandantivele sunt realizate din argint placat cu aur de 18 karate și sunt disponibile în două mărimi (pot fi achiziționate ca atare, sau împreună cu un lanț simplu, clasic).

Cercei din argint cu perle, Bjørg Jewellery, 130 euro – aici

Tot din colecția labelului danez Bjørg Jewellery provine și această pereche de cercei a căror formă aduce aminte de cea a unor chibrituri. Sunt realizați din argint și perle baroque – un tip de perle care nu are forma clasică, rotundă, ci formă neregulată, ceea ce rezultă în faptul că fiecare piesă de bijuterie are un aspect unic.

Cercel cu diamant, din aur de 14 karate, Stone and Strand, 78 euro – aici

Ideea de cercel cu diamant sună pretențios și un pic cam prea sofisticat pentru a putea fi vorba despre ceva de purtat în viața de zi cu zi – dar nu este și cazul acestei piese de bijuterie. Acest cercel minuscul cu diamant este cute & sweet și, datorită dimensiunii miniaturale, extrem de subtil, astfel încât poate fi purtat fără probleme chiar și alături de cele mai casual ținute. Arată extrem de bine atât de sine stătător, cât și împreună cu alți cercei micuți, în cazul în care ai mai multe piercinguri în aceeași ureche.

Colier cu pandantiv, Mango, 79,90 lei – aici

Vocea feminismului devine din ce în ce mai puternică și se aude și în modă, un lucru care ne place la nebunie. Acest colier cu pandantiv în forma unei siluete feminine nud este destul de discret încât să poată acompania orice outfit, inclusiv unul pentru mers la birou, dar totodată destul de îndrăzneț încât să facă un statement.

Clamă de păr COS, disponibilă în magazinele COS – preț la cerere

Cel mai ușor mod de a face un simplu ponytail să nu mai arate banal? Adaugă un accesoriu precum cel de mai sus (fixează-l chiar deasupra elasticului cu care ai prins părul).

Brățară rigidă din argint, All Blues, 240 euro – aici

Brățările rigide, stil cuff, sunt genul de bijuterie care poate fi purtată absolut oricând, acompaniind orice fel de outfituri, de la casual la business și până la ținute pentru contexte formale. Brățara de mai sus este creația brandului de bijuterie All Blues, un label danez ale cărui piese au, fiecare, câte o poveste în spate. Povestea acestei brățări se învârte în jurul unui șarpe flămând (de aici și denumirea Hungry Snake), și este vizibilă în modul în care dimensiunea brățării este mai groasă spre mijloc, amintind de aspectul unui șarpe care tocmai a mâncat și își modifică forma pentru a adăposti în stomac prada.

Inel din argint, All Blues, 130 euro – aici

Tot din colecția Hungry Snake face parte și acest inel, care, la fel ca brățara de mai sus, imită forma unui șarpe ce abia și-a înghițit prada. Inelul este disponibil în mai multe variante – cea de mai sus este versiunea mai subție din argint, dar din colecție fac parte și o variantă din argint placat cu aur, plus versiunea mai groasă a inelului (Fat Snake Ring). Arată senzațional ca atare, dar și purtate în mix de mai multe dimensiuni și/sau culori.

Cercei cu detaliu perlă, Mango, 49,90 lei – aici

Coco Chanel a fost cea care a popularizat ideea că e okay ca lumea să poarte bijuterii din materiale neprețioase, fiind de părere că orice femeie, indiferent de posibilitățile financiare, ar trebui să aibă ocazia să își accesorizeze corespunzător ținuta. Perlele se numărau printre preferatele ei, iar în multe dintre fotografiile în care apare purtând șiraguri de perle, acestea erau, de fapt, varianta neprețioasă. Cu toate că perlele au reputația de a fi ușor prea pretențioase pentru a fi purtate zi de zi, atunci când sunt alăturate unor detalii actuale, cum ar fi accentele metalice, capătă o formă ușor de asortat oricărui tip de outfit, nu numai celor formale. Un exemplu perfect este această pereche de cercei pe care o poți purta de dimineață și până seara, în orice fel de context.

Brățară COS, disponibilă în magazinele COS – preț la cerere

Închizătoarea inedită a acestei brățări o transformă dintr-o simplă cuff bracelet într-o piesă de bijuterie impresionantă, care, totuși, este destul de discretă încât să poată fi purtată zi de zi.

Colier placat cu aur, Arme de l‘Amour, 134 euro – aici

Grație aerului inspirat de accesoriile dansatoarelor de flamenco, colierul de mai jos aer un aspect fun & flirty, ceea ce îl face o piesă perfectă de purtat la un date sau la un party. Totodată, e destul de delicat și de discret încât să îl poți purta și la birou sau într-un context formal, cum ar fi o seară la teatru.

Foto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.