1 rochie, 5 look-uri: de la little black dress la glamour cu tentă burlesque

Nu încape nicio îndoială că rochia neagră e cel mai ușor de transformat piesă de îmbrăcăminte – de asta și-a și câștigat statutul de piesă-cheie în garderoba feminină, păstrându-și șarmul inegalabil din anii ’20, când a fost popularizată de către Coco Chanel, și până în prezent.

De data aceasta, am luat o rochie neagră și am adăugat diverse accesorii pentru a crea un set de look-uri inspirate de dansatoarele de cabaret și burlesque. Rochia pe care am ales-o noi este o creație Murmur, cu accente senzuale (detalii stil corset în laterale și un sistem de prindere care permite ca rochia să fie desfăcută în partea din față cât de mult sau cât de puțin îți dorești). O poți trece (chiar pe ea sau oricare altă rochie neagră cu croială similară, strâmtă pe corp) prin mai multe registre, de la alură dreamy la timeless elegance.

Diafan

Rochie Murmur, 2.400 lei – aici, kimono Murmur, 945 lei – aici, geantă Mango, 49,90 lei – aici, pantofi Gianvito Rossi, 750 euro – aici, cercei Mango, 69,90 lei – aici

Poartă pe deasupra rochiei un kimono dintr-un material ușor și fluid (sau un trench coat inspirat de forma kimono-urilor). Vei recrea în acest fel alura plină de senzualitate a artistelor de cabaret care se pregătesc pentru un spectacol la ele în boudoir. Lasă kimono-ul să cadă pe lângă siluetă fără să îl prinzi în talie cu cordon, pentru a crea un efect diafan, grație materialului care îți urmează fiecare mișcare).

O pereche de pantofi cu detalii din pene marabu se potrivesc la fix (penele se mișcă discret odată cu fiecare pas, venind în completarea aerului grațios al outfitului, și, în plus, sunt un element emblematic al show-urilor de cabaret și burlesque).

Completează cu o mini poșetă cu aer vintage, stil portmoneu, și o pereche de cercei mari cu cristale.

Modern

Rochie Murmur, 2.400 lei – aici, inel Monica Vinader, 175 euro – aici, cercei Mango, 69,90 lei – aici, geantă Staud, 255 euro – aici, pantofi Uterque, 509 lei – aici

Poți adăuga tușe actuale unui look de inspirație burlesque înlocuind pantofii cu toc clasici cu o pereche care urmează forma tradițională, dar se diferențiază prin tocul sculptural, înlocuind cerceii-candelabru din cristale cu o variantă care include un detaliu modern, înlocuind imaginea tradițională a metalelor albe sau galbene cu versiuni rosegold, și optând pentru o geantă dintr-un material non-tradițional, cum ar fi latexul sau plasticul lucios.

Vintage

Rochie Murmur, 2.400 lei – aici, bentiță Mango, 79,90 lei – aici, cercei ASOS, 11,49 euro – aici, colier cu pandantiv ASOS, 27,99 euro – aici

O ținută inspirată de costumele dansatoarelor de burlesque are în sine un aer retro, dar poți plusa pe acest vibe cu încă o serie de elemente cu alură vintage, cum ar fi o bentiță din satin (cu mărgele care imită forma unor mici cristale, cusute din loc în loc), un lanț cu pandantiv sub forma unui cristal solitaire (pe cât de clasic și atemporal, tot pe atât de cool), o pereche de cercei din plastic (cu aer Sixties) și o pereche de pantofi cu toc mic și barete care se încolăcesc suav de jur împrejurul gleznei.

Elegant

Rochie Murmur, 2.400 lei – aici, pantofi Zara, 399,90 lei – aici, geantă Zara, 199,90 lei – aici, capă Valentino, 1.980 euro – aici, clamă de păr Lelet NY, 190 euro – aici

Eleganța sobră a unei cape este echilibrată perfect de rochia cu detalii inspirate atât de burlesque, cât și de BDSM. Completează look-ul cu o pereche de pantofi cu toc clasici și o geantă pavată cu mărgele din plastic strălucitor. În ceea ce privește bijuteriile, păstrează look-ul clean & simple – alege o singură piesă care să completeze subtil detaliile aurii prezente atât pe capă, cât și pe rochie. Propunerea noastră e o clamă cu cristale, care poate fi așezată pe părul lăsat liber, dar și pe părul prins într-un coc.

Clasic

Rochie Murmur, 2.400 lei – aici, geantă Rebecca Minkoff, 122 euro – aici, cercei Kenneth Jay Lane, 45 euro – aici, pantofi Uterque, 509 lei- aici, etolă din blană artificială Maya, ASOS, 21,99 euro – aici

Un look sofisticat și, în același timp, atemporal, poți obține purtând rochia alături de o etolă din blană (dacă vrei un twist modern, alege una într-o nuanță non-clasică, cum ar fi un albastru aqua), un clutch din piele în forma clasică de plic, o pereche de pantofi cu barete subțiri care se prind pe gleznă și o piesă statement de bijuterie, cum ar fi o pereche de cercei hoop.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.