Salate care fac primavara mai frumoasa

By  | 

În scurt timp va fi greu să ne camuflăm surplusul de kilograme, aşa că trebuie să facem ceva. Încearcă aceste salate de primăvară pe post de cină.

Salata „Blanche”

2 mere, 2 ţeline fierte, un piept de pui fiert, un strugure alb, 100 g smântână, puţină maioneză light, sare, piper

Merele se curăţă de coajă, se taie cubuleţe, la fel ca şi ţelina şi pieptul de pui. Se face un sos din smântână şi maioneză şi se amestecă cu salata, apoi se adaugă sarea şi piperul, după gust. Boabele de strugure se taie în jumătăţi şi se amestecă cu grijă în salată. Se poate adăuga şi puţină zeamă de lămâie.

Alimente de consumat zilnic

Piept de pui cu nuci pecan

Un piept mare de pui prăjit pe grill, o ceapă verde, un pahar nuci pecan, 2 nectarine, 10 tulpini de sparanghel, 3 linguri sos de soia, o linguriţă de ghimbir ras, o linguriţă oţet balsamic

Pieptul de pui se taie în fâşii subţiri şi se pune într-un bol. Ceapa se taie mărunt, iar nucile se rup în bucăţele mari. Se feliază şi nectarinele, iar sparanghelul se înjumătăţeşte. Pentru sos se amestecă restul de ingrediente. Se amestecă bine totul şi se lasă o oră la frigider. Se serveşte rece.

Salată italiană de roşii

Pâine integrală, 8 linguri ulei de măsline, 500 g roşii, un ardei gras galben, o ceapă roşie, o legătură busuioc, un căţel de usturoi pisat şi frecat cu apă şi sare, o lingură măsline mărunţite, 4 linguri oţet balsamic, sare, piper

Se taie pâinea cubuleţe, care se trec prin sosul de usturoi, apoi se încing într-o tigaie trei linguri de ulei şi se prăjeşte pâinea, până devine crocantă. Roşiile, ardeii şi ceapa se taie şi se pun într-un bol. Se spală busuiocul, se aleg frunzele şi se toacă mărunt. Se amestecă şi pâinea în salată, se adaugă măslinele, apoi oţetul bătut cu restul de ulei,busuiocul, sarea şi piperul.

Salată de ton

2 conserve ton bucăţi, 4 ouă de prepeliţă fierte, un grepfrut mare, un ardei roşu şi unul galben, un mănunchi de spanac crud, sare, ulei de măsline, zeamă de lămâie

Spanacul se spală şi se pune într-n bol, alături de peşte, ouăle fierte tăiate pe jumătate, grepfrutul curăţat de pieliţe (se poate folosi şi pomelo), ardeii tăiaţi „fideluţă”, uleiul, sarea şi piperul. Se amestecă toate ingredientele şi apoi se adaugă şi zeama de lămâie.


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *