Imagini creative care te ajuta fara sa-ti dai seama

By  | 

Specialiștii spun că putem face terapie prin imagini. Mai jos îți spunem care imagini sunt suficient de puternice pentru psihicul tău pentru a-ți da o stare mai bună.

Ești mai inspirată

Albastrul nu doar te ajută să te relaxezi: această nuanță te face și mai creativă, spun cercetătorii de la University of British Columbia. Uită-te la o fotografie cu cerul albastru înainte de a-ți redecora casa sau de a lua lecții de chitară.

Te simți mai plină de viață

Lucrând cinci minute într-un mediu verde, îți îmbunătățești starea de spirit, sunt de părere cei de la University of Essex, din UK. Jules Pretty, autorul studiului, spune că privind imagini care reprezintă natura în timp ce alergi pe bandă sau pe bicicleta eliptică, te poți bucura de același efect.

Te încălzești

Cercetătorii de la Baylor University cred că imaginându-ți ceva fierbinte – ca un foc sau soarele – îți va trece senzația de frig. Caută fotografii care dau senzația de cald.

Trăiești mai mult

Oamenii care zâmbesc trăiesc mai mult, conform unui studiu făcut de cei de la Wayne State University. Zâmbetele largi suntnși mai benefice – savanții spun că sunt în strânsă corelație cu sănătatea și sunt mai greu de… falsificat. Păstrează asta în minte atunci când te uiți la fotografii cu copii care zâmbesc sau râd.

Îți taie poftele de dulce

Vrei să devorezi cutia aia de dulciuri? Un studiu al celor de la Australia’s Flinders University spune că uitându-te pentru câteva minute la orice altă imagine, îți concentrezi atenția pe altceva și uiți de poftă. Poate o imagine cu un bărbat fit e exact ce-ți trebuie.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *