Xonia, pe urmele extravagantei… blonde

By  | 

Ai studiat balet, ai jucat in filme, ai fost model, iar acum te-ai lansat puternic in muzica – ce te face mai fericita?

Nu pot sa ma limitez la a fi doar ceva anume. Vreau sa transmit expresivitate in toate directiile, sa fiu un artist complet. Am facut cu pasiune balet, ceea ce ma ajuta azi sa am o prezenta scenica de efect.

Apoi, abilitatea mea de a prinde orice dans din zbor (avand in vedere ca baletul este suportul tehnic de baza al tuturor stilurilor de dans), cursurile pe care le-am facut in actorie si teatru imi permit deopotriva sa transmit publicului meu ceea ce simt.

Nu mi-e teama sa fiu ceea ce sunt si sa ma expun eventualelor critici. Fara aceste componente n-as fi artistul de azi. Ma vad ca o persoana multitalentata, care poate sa compuna si sa scrie, piesa „Take the Lead” fiind creatia mea. Arta e de fapt aerul pe care-l respir.

Din 2008 studiezi la Hollywood Pop Academy – prestigioasa institutie de muzica din Los Angeles. Talentul nativ se completeaza si cu studii in domeniu?

Talentul oricarui artist este natural, insa fara educatie nu ne-am putea atinge maximum de potential. Fara educatie nu poti scoate absolut totul din tine, deci m-am canalizat pe a-mi cultiva talentul astfel incat sa ma pot exprima prin ceea ce fac, si invat in continuare sa ma dezvolt artistic.

N-am de gand sa ma opresc din a evolua ca artist vocal, ci, din contra, doresc sa profit de ceea ce Dumnezeu mi-a daruit.

Ai reprezentat Australia la Cerbul de Aur 2009, ai cantat la Callatis, dar si pentru comunitatile de romani de peste hotare. Cat de apropiata te simti de Romania?

Cand sunt intrebata ce nationalitate am, spun ca ma simt deopotriva australianca si romanca. Sunt apropiata de Australia, pentru ca acolo am crescut, iar mentalitatea, cultura si perspectivele de viata imi sunt influentate de educatia si mediul respectiv.

Dar in acelasi timp sunt romanca – familia mea s-a straduit sa ma invete istoria noastra, sarbatorim Pastele si Craciunul cu mancare traditional romaneasca, ne-am pastrat religia ortodoxa si tinem cont de sarbatori nationale importante, cum ar fi Sfanta Maria. Parintii mei sunt foarte mandri de originea lor si au insistat sa invat sa vorbesc si sa scriu romaneste.

Cine sau ce te-a inspirat pentru stilul vestimentar abordat?

Ma inspira moda si arta, in general. Lady Gaga este idolul meu, iar realizarile sale sunt totodata si telurile mele, insa imi exprim inspiratia intr-o interpretare proprie.

De la inceput, imaginea mi-a fost creata de o foarte talentata stilista, Lil Bulgac, asa ca voi continua colaborarea cu ea si pe viitor. E un compliment atunci cand oamenii ma compara cu Lady Gaga, insa ma simt jignita atunci cand sunt criticata – cat si echipa care se ocupa de mine – ca i-as copia stilul americancei.

Am o aparitie expresiva, dar asta nu inseamna ca imit pe cineva. Ma exprim prin muzica mea originala si prin imaginea mea – despre asta e vorba in arta! Poate ma inspira aceleasi lucruri ca si pe Lady Gaga, dar eu nu am vazut-o pe ea folosind body paint, n-am observat ca e la fel de feminina ca mine si facand exact ce fac si eu. O respect ca artista, dar si eu sunt una foarte bine conturata.

Te-ai lansat cu „Someone to Love You”, care inca vibreaza in boxele cluburilor. Cu cine ai mai lucrat la primul album?

Sarbatorile le-am petrecut in Australia si am colaborat acolo cu producatorul britanic Martin Jenkins, dar lucrez si cu tineri talentati din Romania, ca Mihai Ogasanu, baietii de la Deepcentral si George Hora.

Videoclipul pentru ultima piesa, „Take the Lead”, e ultra-nonconformist! Ti-ai pus amprenta pe stilul acestuia?

Videoclipul oficial al piesei a pus accentul pe imaginea mea ca nou artist in industria muzicala si pe abilitatile mele de interpreta. Eu si echipa mea nu am vrut sa insistam doar pe un singur aspect.

N-avem cum sa facem pe toata lumea fericita, dar faptul ca suntem apreciati si respectati pentru munca pe care o depunem, constituie satisfactia pe care o simtim la finalul zilei.

Ce te bucura in Melbourne si ce-ti lipseste in Bucuresti?

Fiecare loc are aspectele sale pozitive si negative. Iau Bucurestiul asa cum e, dar mi-ar placea sa vad imbunatatiri la capitolul „calitatea serviciilor”.

Mi-ar placea sa vad ca ne sprijinim mai mult intre noi si avem o comunitate unita.

Unde ti-ai gasit dragostea? In Australia sau in Romania?

Prioritatile mele sunt muzica si cariera. Nu mi-am gasit dragostea si nici n-o caut. Cand va veni timpul, se va intampla pur si simplu, dar tot ceea ce cer este sa fie cu cineva care sa ma iubeasca pentru ceea ce sint, care nu e gelos, care sa ma inteleaga si sa ma aprecieze.

Nu conteaza culoarea sau religia – daca ma face fericita, ii ofer inima si sufletul. Nu-mi pierd timpul cu cei care nu stiu sa se poarte si sa respecte o femeie.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *