Will.i.am si alti 9 artisti acuzati de plagiat

By  | 

Se pare că noul single al lui Will.i.am, ”Let’s Go”, este izbitor de asemănător cu o altă melodie, ”Rebound”, a producătorilor Mat Zo şi Arty. Aceştia nu l-au acţionat încă în instanţă pe artist, însă nu e timpul trecut. Şi asta nu este prima dată când Will.i.am este acuzat de plagiat. O tânără cântăreaţa l-a dat în judecată pe artist pentru că i-a folosit versurile în melodia ”Shout & Scream”, pentru care a colaborat cu Britney Spears.

 

 

Alicia Keyes a fost acuzată de plagiat pentru melodia ”Girl on fire”, de către compozitorul Earl Shuman, care a compus o melodie asemănătoare în 1962, pentru Eddie Holman.

Shakira a fost acuzată că s-a inspirat din melodiile altor artişti spanioli pentru hitul ”Hips don’t lie”, însă aceştia nu au dat-o în judecată pe cântăreaţă.

 

 

Rapperul 50 cent a avut noroc atunci când a fost dat în judecată pentru că a folosit partea instrumentală de la melodia ”I get money” ilegal, pentru că în timpul procesului s-a scurs limitarea de copywright de 3 ani.

Avril Lavigne a  câştigat procesul în care a fost dată în judecată pentru că ar fi plagiat melodia ”Girlfriend”, pe motiv că asemănările dintre melodia ei şi ”I wanna be your boyfriend” au fost considerate a fi pur întâmplătoare.

 

 

Legendarii The Beatles au fost acuzaţi că au copiat versurile şi linia melodică a melodiei ”Come together” de la melodia lui Chuck Berry, ”Can’t catch me”. Părţile au ajuns la o înţelegere amiabilă, însă ostilităţile nu au încetat.

Un proces pe care Chuck Berry l-a câştigat de această dată, a fost împotriva celor de la The Beach Boys, care au plagiat melodia ”Sweet little sixteen”.

 

 

Hitul ”Creep” al Radiohead a copiat anumite părţi din ”The air that i breath”. Curtea de justiţie a hotărât ca Albert Hammond şi Mike Hazlewood  de la The Hollies să fie trecuţi coautori ai melodiei ”Creep”.

Madonna a fost acuzată că a plagiat melodia ”Justify my love” al cărei coautor şi producător este Lenny Kravitz, de două ori. Atât partea instrumentală cât şi versurile ar fi fost luate de la alţi colegi artişti. Din fericire pentru cei doi, acuzaţiile nu au avut repercusiuni grave.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *