Victor Nemeș: de la motoare, la MasterChef

Este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odată cu show-ul culinar MasterChef, iar acum și-a propus să aducă pe mesele bucureștenilor paste proaspete, făcute zi de zi chiar de el. Victor Nemeș a lansat un concept culinar nou, de takeaway & delivery, care se cheamă simplu: Pasta Punct.

Alături de Ioana Dumitrescu, Victor și-a pus în practică un vis mai vechi, la care lucrează de mai bine de patru ani, timp în care a testat sute de rețete și a pus la treabă alte sute de kilograme de ingrediente pentru a obține rezultatul dorit: paste proaspete, realizate zi de zi în hub-ul lor gastronomic, cu făină adusă din Italia, inspirate de rețete autentice vechi de 100 de ani.„Proiectul are trei componente”, spune Victor încântat. „Prima este „takeaway & delivery quality food”, a doua – seminarii de gatit și încheiem cu un chefs’ table. Practic avem o bucătărie care va funcționa ca un hub gastronomic, în care vom lucra în prima parte a zilei pentru a acoperi partea de takeaway și delivery, apoi seara după ora 17:00 vor începe seminarii de gatit pe diverse teme – începem cu paste și terminăm cu patiserie. Totodată, aceste seminarii vor avea o frecvență de o dată sau de două ori pe săptămână. Nu vor lipsi însă late event-urile, cine private, pairing food and drink, dar și serile de chefs’ table cu invitați speciali”, povestește acesta.

De ce paste? Simplu. Pentru că, în viziunea lui Victor, înseamnă confort. „Pastele înseamnă confort, pastele nu mint, sunt sincere. Când spun comfort food mă gândesc la paste. Îmi audc aminte cum întindea bunica aluatul pentru tăiței de casă. Avea un sucitor cât ea de înalt și rula o foaie fină cât masa. Din tot ce am gătit și gătesc, pastele sunt cele pe care le fac cu cea mai mare plăcere. Apoi au venit și copiii care îmi cereau paste mereu.”

La rândul ei, Ioana adaugă: „Ne focusăm pe pregătirea pastelor proaspete, din aluat făcut de noi. Suntem diferiți pentru că studiem domeniul pastelor din toată lumea, am cercetat această zonă și derivatele sale din toată lumea. Luăm în considerare tot ce înseamnă „tradițional” pentru fiecare regiune, astfel că, pe lângă cele italienești, vom face și paste asiatice sau românești, cu derivate în jurul acestui produs făionos. Momentan we are mastering Italian.”

„În ultimii ani nu am făcut decât să testăm aluat, să încercăm diferite rețete, să încercăm să ajungem la un gust autentic și corect. Am început să ciesc cărți cât mai vechi, astfel încât să ne apropiem de ce înseamnă tradițional. Rețetele au suferit mici modificări, adaptându-le la tipul de făină pe care îl găsim astăzi. Încercăm să rămânem cât mai apropiați de Italia, în ceea ce înseamnă paste italieneșți, importăm făină direct din Italia”, completează Victor.

Paste

Amândoi pasionați de motoare și curse, pe Victor și Ioana îi leagă nu doar acest business, ci și o lungă prietenie. „Acum vreo 13 ani, Victor mi-a făcut prima oară paste, deci ne leagă și amintiri comune. Au fost paste cu spanac. Când aveam 14 ani, mama m-a înscris la școala de pilotaj a lui Victor și astfel am ajuns să fiu eleva lui. Am fost prima româncă în campionatul european Alpe Adria, clasa super sport, la 16 ani”, își amintește Ioana. Experiența lui Victor în acest domeniu a început în anul 1996: „Atunci am intrat în raliu, însă mi-am dat seama repede că raliul nu e ceea ce vreau. Îmi doream să stau pe 2 roți, am început în 2000 să particip la cursuri și curse în afara țării. În 2003 am intrat să concurez pe karting clasa biland 250 cc, pentru că la clubul la care eram președinte nu aveam pilot de karting. Am obținut titlul de campion și multiplu vice campion, dar și locul 21 în lume la finala de la Braga, Portugalia. M-am reîntors în 2008 în campionatul Ro S bek, unde am alergat la clasa super sport până acum 4 ani, când am renunțat la cursele de motociclism viteză. De 11 ani sunt instructor moto de cursuri defensive.”

Citeşte şi: Chef Ciprian Nicolescu: Primăvara aduce delicii culinare noi cu ingrediente proaspete, de sezon

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.