Verighetele Prinţului Harry şi ale lui Meghan Markle

Ştii deja aproape orice despre una dintre cele mai aşteptate nunţi ale anului, cea dintre Prinţul Harry şi Meghan Markle? Şi totuşi, detaliile şi micile secrete ale familiei regale nu se termină niciodată. Rochia de mireasă, locaţia, invitaţii, dar şi inelul de logodnă pe care deja aceasta îl poartă cu graţie sunt de câteva luni în centrul atenţiei.

Însă, nu s-a scris prea mult despre verighetele pe care cei doi le vor purta începând din ziua nunţii, foarte imporante simbolistic în primul rând. De precizat, pentru început, că în Anglia, la Casa Regală, verighetele sunt de fapt inele de nuntă şi au forma unor inele obişnuite şi nu a cercului cu care noi suntem obişnuiţi de mulţi ani deja. Pentru prinţii din Anglia, acest accesoriu este strict o preferinţă personală, fără nicio legătură cu unirea dintre doi soţi sau devotamentul pe care şi l-au jurat în faţa altarului. În cazul multor bărbaţi, alegerea de a nu purta este un apanaj al faptului că nu preferă bijuteriile.

Se zvoneşte că Meghan Markle v-a purta cel mai probabil un inel de aur Clogau-Welsh gold, aşa cum este tradiţia Casei Regale din totdeauna. Nu se ştie încă nimic dacă acesta va fi cu diamante sau alte ornamente, dacă va fi simplu sau cu forme complicate.

În ceea ce priveşte prinţul din această poveste, carismaticul Harry – aşa cum spuneam mai sus – nu trebuie să poarte verighetă dacă nu îşi doreşte, mai ales că a dovedit de-a lungul timpului că nu este neapărat „a jewelry person”.

Ceilalţi membri ai Casei Regale…

Prinţul Philip, the Duke of Edinburgh şi Queen Elizabeth nu poartă verighete, deşi sunt căsătoriţi de aproape 70 de ani. Totul porneşte de la faptul că membrii de sex masculin ai clasei aristocrate din Marea Britanie nu au purtat verighete, iar în rândul populaţiei în general, abia după cel De-al Doilea Război Mondial a început să se împământenească acest obicei.

Prinţul William nu a purtat niciodată un inel de nuntă, însă tatăl său Prinţul Charles a purtat unul şi când a fost căsătorit cu Prinţesa Diana şi poartă şi acum, după ce s-a căsătorit cu Camilla. Iar Kate Middleton poartă şi verighetă şi inelul de logodnă de care nu se desparte niciodată.

Se poate, totuşi, ca Prinţul Harry să îi urmeze modelul tatălui său, deşi asta nu vom putea afla exact decât în ziua nunţii…

Citeşte şi:

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.