Vedete care au suferit o depresie

By  | 

Depresia este o boală care nu ţine cont de bani şi faimă. Chiar dacă unele persoane par să aibă o viaţă perfectă, de multe ori realitatea este alta. Iată câteva dintre vedetele care au suferit sau încă suferă de depresie. 

Robin Williams s-a născut într-o familie bogată, a absolvit o facultate, apoi s-a înscris la o alta pentru a studia teatrul, a devenit rapid un actor celebru pe plan naţional, după care s-a făcut cunoscut în toată lumea ca unul dintre cei mai talentaţi actori. A câştigat un premiu Oscar (şi a mai avut alte trei nominalizări), un premiu Emmy şi patru premii Grammy. S-a ocupat zeci de ani de proiectul „Comic Relief”, un concept de caritate pentru ajutorarea persoanelor fără adăpost. A avut trei copii şi a fost căsătorit de trei ori, ultima dată începând cu 2011.
 
Aparent, Robin Williams avea o viaţă pe care oricare dintre noi şi-ar dori-o. Totuşi, actorul a luptat ani de zile cu dependenţa de alcool şi droguri, iar depresia de care suferea l-a împins într-un final spre sinucidere. Acesta s-a spânzurat luni noapte în locuinţa sa, la vârsta de numai 63 de ani.
 
Owen Wilson pare o persoană relaxată, amuzantă, mereu cu zâmbetul pe buze şi într-o stare bună. Însă în 2007 actorul ne-a arătat o altă faţă a sa când a încercat să se sinucidă în locuinţa sa din California. Unii prieteni ai săi au fost şocaţi, însă alţii au spus despre el că se lupta de ceva timp cu proprii demoni, inclusiv dependenţa de droguri. Wilson a reuşit să îşi învingă depresia prin timpul petrecut cu familia şi prietenii apropiaţi.
 
Adevărul din spatele decesului actorului Heath Ledger nu va fi cunoscut pe deplin niciodată. Acesta a murit la vârsta de 28 de ani din cauza unei supradoze aparent accidentale de somnifere, analgezice şi pastile împotriva anxietăţii la puţin timp după ce declarase că suferă de insomnie. Totuşi, mulţi apropiaţi ai săi au spus că actorul suferea de depresie după despărţirea de Michelle Williams, mama fiicei sale.
 
Catherine Zeta-Jones este o altă actriţă care s-a confruntat cu depresia, aceasta fiind cauzată de tulburarea bipolară de care suferă. Ea nu a dorit să se „laude” cu această boală, însă nu a vrut nici să o ascundă, în speranţa că declaraţile sale vor influenţa oameni cu aceaşi problemă să apeleze la ajutor de specialitate.
 
Prinţesa Diana a suferit de depresie postpartum şi tulburări de alimentaţie, iar acest lucru nu a fost ajutat de căsnicia care nu mai funcţiona. De asemenea, nu primea nici suport emoţional de la noua sa familie. Viaţa de prinţesă nu mai sună atât de perfect, nu?
 
Şi cântăreaţa Sheryl Crow a suferit de depresie. „Abia mă ridicam din pat şi doar lăsam telefonul să sune şi să sune”, spunea ea. „Micile probleme deveneau de neinvins şi nu mai aveam un comportament normal.” Aceasta a reuşit să scape de depresie când a împlinit 40 de ani.
 
După cum vezi, oricine poate suferi de depresie, chiar şi vedetele. Această boală atacă una din cinci persoane, indiferent de sex, vârstă, orientare sexuală sau rasă. Cele mai importante simptome ale depresiei sunt sentimentul persistent de tristeţe, pierderea speranţei, sentimente de neajutorare, anxietate, gânduri de sinucidere.
 
Dacă suferi de depresie, nu o lăsa să îţi conducă viaţa! Caută ajutor specializat şi vei reuşi să scapi de ea.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *