Trupa canadiana Danko Jones canta in deschiderea concertului de la Bucuresti al Guns N’ Roses

By  | 

Formata in 1996, in Toronto (Ontario, Canada), trupa a petrecut primii doi ani de existenta cantand in SUA si Canada in deschiderea multor formatii, dintre care cea mai cunoscuta este Nickelback. Desi, initial, Danko Jones nu si-a propus sa lanseze albume, ci doar sa cante live, bazandu-se pe promovarea pe care le-o vor face fanii, acestia au lansat 13 materiale discografice in cei 14 ani de cariera.

Solistul grupului, Danko Jones, este un cunoscut om de radio, dar si un apreciat jurnalist. Articolele lui apar in reviste precum Rock Hard (Germania), Guitar for the Practicing Musician (Germania), Rockstar Magazine (Elvetia), Close-Up Magazine (Suedia) si RockZone Magazine (Spania).

Biletele pentru concertul pe care trupa Guns N’ Roses il va sustine la complexul Romexpo din Capitala, pe 21 septembrie, au fost puse in vanzare in exclusivitate prin Eventim si pot fi cumparate din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librariile Humanitas si Carturesti si online, de pe www.eventim.ro. Sunt disponibile trei categorii de bilete: VIP – tribuna, cu preturi intre 266,3 lei si 298,2 lei, in functie de pozitionare, Golden Circle – in fata scenei, la pretul de 191,7 lei si Normal Circle – la pretul de 127,8 lei.

De-a lungul anilor, trupa Guns N’ Roses a vandut peste 100 de milioane de albume in intreaga lume, dintre care peste 76 de milioane numai in Statele Unite ale Americii. Fiecare album Guns N’ Roses a intrat in topul Billboard, in multe topuri europene, dar si in cele din Asia si America de Sud. Cel mai bine vandut disc al grupului este „Appetite For Destruction”, cu peste 38 de milioane de exemplare vandute la nivel mondial. In discografia grupului figureaza sase albume de studio, trei EP-uri si un album live, dar si multe alte compilatii.

Celebritatea la nivel mondial este consolidata printr-o serie de turnee si aparitii la festivaluri importante, avand ca punct de referinta Monsters Of Rock, la Castle Donington, in 1988, unde au cantat in fata a 100.000 de spectatori.

Dupa 1993, Guns N’ Roses se desfiinteaza si, cand nimeni nu se mai astepta, in 2008, revine in atentie cu un nou disc de studio numit „Chinese Democracy”. A fost marea surpriza a anului 2008 si, in acelasi timp, un comeback de referinta in istoria rockului. Punctul forte al grupului a ramas aparitia live, asa ca „Chinese Democracy World Tour” a devenit un bun prilej pentru fani sa-i revada la lucru dupa o pauza indelungata.

In prezent, trupa Guns N’ Roses este formata din Axl Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitara bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitara), Frank Ferrer (baterie, percutie), Ron „Bumblefoot” Thal (chitara), DJ Ashba (chitara).

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *