Trucurile de styling bizare folosite de vedete pe covorul roșu

Te-ai întrebat vreodată cum se face că vedetele reușesc să nu își șifoneze vreun pic rochiile pe drumul către un eveniment sau cum de nu transpiră deloc în condițiile în care stau sub lumina a zeci de reflectoare pe covorul roșu? Iată câteva dintre trucurile pe care starurile și stiliștii lor le folosesc în pregătirea pentru evenimentele red carpet și care funcționează de minune, în ciuda a cât de bizar sună.

Drumul către un eveniment red carpet adesea nu este o treabă glamorous, cum ne-au făcut să credem filmele și spoturile publicitare în care vedetele ciocnesc pahare de șampanie în limuzine. De fapt, drumul este o corvoadă, pentru că există riscul foarte mare ca hainele să se șifoneze (de câte ori nu ai plecat de acasă cu hainele imaculate și când te-ai dat jos din mașină, aveai cute în talie?). Un truc adesea folosit de vedete este să se așeze fix pe marginea banchetei și să își sprijine doar ceafa de tetieră – da, arată stupid și e inconfortabil, dar hei, funcționează. În cazul în care ținuta e prea voluminoasă pentru a încăpea în mașină ori prea strâmtă pentru a sta jos, vedetele vin la evenimente cu minivan-uri în care stau în picioare tot drumul, ținându-se de o bară – da, ca în autobuz (două exemple: Katy Perry în ținuta-candelabru sau Kim Kardashian în rochia Mugler cu efect de picături de apă, la Gala Met 2019).

Rochia pe care Marilyn Monroe a purtat-o când i-a câtat La mulți ani” președintelui J.F. Kennedy a fost cusută pe ea, pentru a-i contura la perfecție forma corpului. Acest truc este, de altfel, folosit și în ziua de azi, chiar destul de des. Vedetele merg, desigur, la mai multe probe înaintea evenimentelor, astfel încât hainele să poată fi ajustate cât mai precis pe forma siluetei lor, însă în cazul rochiilor ultra strâmte, adesea se optează ca acestea să fie cusute pe corp fix înainte de aparițiile pe covorul roșu, pentru a crea acel efect second skin absolut lipsit de cusur.

Există mai multe trucuri la care vedetele apelează pentru a evita să capete pete de transpirație pe haine sau broboane de sudoare pe față. În cazul rochiilor cu mânecă lungă, există pad-uri speciale care pot fi cusute pe interiorul hainelor, la subraț, iar în cazul în care ținuta nu are mâneci, adesea vedetele apelează la injecții cu botox, care blochează temporar glandele sudoripare, astfel încât pur și simplu nu transpiră deloc la subraț (ori dacă nu, pad-urile absorbante sunt ținute la subraț până în momentul când se ajunge la eveniment, asta apopo de ce spuneam mai sus legat de faptul că drumul cu mașina până la o gală nu e deloc atât de glamourous cum ți-ai imagina). În ceea ce privește fața și decolteul, de multe ori makeup artiștii aplică antiperspirant pe piele.

Un truc folosit pentru a face ca dinții să pară mai albi (în cazul în care nu a fost timp pentru a aplica cu câteva zile înaintea evenimentului un tratament de albire) este să se aplice pe gingii un lip stain/lip tint roșu, care face dantura să pară mai albă prin contrast.

Banda dublu adezivă nu mai e de mult un secret de styling, toată lumea o folosește acum pentru a evita „wardrobe malfunctions” atunci când poartă o piesă vestimentară cu decupaje adânci. Însă există un truc și mai bun pe care stiliștii vedetelor îl recomandă – înlocuiește banda dublu adezivă cu bandă adezivă pentru peruci. Este mult mai rezistentă și făcută să nu se dezlipească cu niciun chip indiferent cât de mult te miști sau transpiri. Este ceva mai greu de dat jos decât banda dublu adezivă, însă o opțiune mult mai safe.

Cu toate că există spray-uri speciale anti-frizz, hairstiliștii vedetelor recomandă o opțiune care susțin că rezolvă problema electrizării firelor de păr mult mai bine – freacă părul cu o foaie de uscător (da, din cele pe care le pui în uscătorul de rufe pentru a reduce energia statică, numai că în cazul acesta, se recomandă să fie fără parfum).

Foto: Getty Images

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.