Tributul vedetelor pentru Nelson Mandela

By  | 

O figură marcantă a secolului nostru, Nelson Mandela a fost iubit şi respectat de oamenii din lumea întreagă, nu doar de cei din ţara sa, Africa de Sud, unde a fost primul Preşedinte ales (1994-1999). Haideţi să vedem ce părere au vedetele, dintre care unele l-au cunoscut personal, despre câştigătorul Premiului Nobel pentru Pace (1993).

Morgan Freeman (l-a interpretat pe Mandela în filmul ”Invictus”): ”Astăzi lumea a pierdut pe unul dintre giganţii secolului trecut. Nelson Mandela a fost un om de o incomparabilă onoare, putere şi spiritualitate – un sfânt pentru mulţi, un erou pentru toţi cei ce preţuiesc libertatea şi demnitatea umanităţii. 

Oprah Winfrey: ”O mare onoare în viaţa mea a fost să fiu invitată acasă la Nelson Mandela, să îmi petrec timpul cu el şi să îl cunosc. A fost tot ceea ce ai auzit că este şi mai mult – umil şi neatins de resentimente. Şi îi plăcea să spună întotdeauna o glumă bună…O să fie întotdeauna eroul meu. Viaţa lui a fost un dar pentru noi toţi.”

Muhammad Ali: ”Ceea ce o să îmi amintesc cu predilecţie despre domnul Mandela este că era un om al cărui inimă, suflet şi spirit nu a putut fi limitat de injustiţiile economice şi rasiale, gratii de metal sau de povara urii şi a răzbunării.”

Samuel L. Jackson: ”Nu am întâlnit în viaţa mea un om mai bun decât Nelson Mandela. Toată simpatia mea pentru familia şi ţara sa”. 

John Legend: ”Ce viaţă frumoasă şi eroică a dus Neson Mandela. Odihnească-se în pace.”

”Nu m-am simţit atât de onorat să cunosc pe cineva în viaţa mea #Mandela”

Rihanna: ”Unul dintre cei mai măreţi oameni care a trăit vreodată. O legendă! Nu o să uităm nicidată ne-a învăţat acest om şi nu o să înţelegem vreodată de câtă putere a avut nevoie acest om ca să îndure atâtea greutăţi pentru atâţia ani. Îţi mulţumim, Madela!” 

Kendrick Lamar: ”Îi sfătuiesc pe toţi tinerii care mă urmează să caute informaţii despre viaţa lui Nelson Mandela. Aşa ne vom arăta respectul. Haideţi!”

Fergie: ”Să îl cunosc pe Nelson Mandela în locuinţa sa din Johannesburg a fost un moment cu adevărat memorabil în viaţa mea. Era un adevărat înger.”

Lindsay Lohan: ”O minte bună în combinaţie cu o inimă bună este o reţetă formidabilă. #RIPNelsonMandela”

Ludacris: ”Sunt onorat că am avut şansa să îl cunosc pe acest om minunat şi influenţabil şi să particip la concertul său caritabil pentru combaterea SIDA. O să trăieşti o eternitate prin munca ta, R.I.P. Nelson Mandela”

Ryan Seacrest: ”Trebuie să folosim timpul cu înţelepciune şi să înţeleg că tot timpul este potrivit să facem fapte bune” Nelson Mandela

Povestea lui Nelson Mandela este demnă de Hollywood, de aceea a apărut în mai multe filme şi cu siguranţă că se vor mai turna şi altele. Îţi putem recomanda ”Mandela: Long Walk to Freedom”(2013) cu Idris Elba, ”Mandela and de Klerk” (1997) cu Sidney Poitier şi Michael Caine sau ”Invictus”, cu Morgan Freeman şi Matt Damon.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *