Tot ce nu știai despre actrița Madelaine Petsch

Madelaine Petsch are numai 24 de ani, dar este deja un star în toată regula. Rolul pe care îl joacă în serialul Riverdale – deși cel al unui personaj negativ – a propulsat-o nu numai în industria cinematografică, ci și în inimile fanilor, în special datorită modului în care actrița reușește să transforme un personaj antagonic într-unul extrem de îndrăgit.

Iată câteva dintre lucrurile pe care probabil nu le știai despre actrița din Riverdale. Și nu rata interviul în exclusivitate cu Madelaine Petsch pentru Cosmopolitan România, în care povestește despre iubire, despre rutina sa de frumusețe, despre hobby-uri, și, bineînțeles, despre personajul care a făcut-o celebră – îl poți citi în ediția Cosmopolitan de aprilie, disponibilă începând de astăzi la centrele de presă.

Despre dragoste în lumina reflectoarelor

Contrar preferinței exprimate de majoritatea actorilor cunoscuți de a-și proteja cât mai mult viața privată de ochii publicului, Madelaine nu are nicio problemă în a dezvălui detalii despre relația sa cu actorul Travis Mills. Dimpotrivă – candoarea cu care actrița vorbește despre relația ei și transparența pe care o afișează pe social media legat de acest subiect sunt 100% intenționate.

„Consider că generația mea e extrem de cinică atunci când vine vorba despre iubire. Sunt pro afișării relației mele în mediul online pentru că vreau să arăt că dragostea există, și cred că e important pentru generația noastră să știe că iubirea învinge.”, a declarat Madelaine într-un interviu mai vechi.

„Văd atât de des în online că lumea e cinică legat de faptul că e posibil să nu găsească niciodată dragostea, și a devenit ceva cool să spui asta. Da, nu ai nevoie de iubire cu orice preț, poți fi fericit și în absența ei, dar, în același timp, poți să fii într-o relație extraordinară și asta e ceva real, ceva ce poate să se întâmple”.

Medelaine a povestit că, înainte de a-l cunoaște pe actualul său iubit, Travis Mills, avea aceeași atitudine cinică legată de dragoste.

Cei doi s-au cunoscut în ianuarie 2017, când Travis i-a trimis un mesaj privat pe Instagram în care o felicita pentru rolul din Riverdale.

Despre culoarea părului

Culoarea roșcată a părului, care e un semn distinctiv atât pentru Madelaine, cât și pentru personajul pe care îl joacă în Riverdale, este 100% naturală. „Mama m-ar dezmoșteni dacă mi-aș vopsi vreodată părul”, a mărturisit actrița într-un interviu.

Până și Marc Mena, hairstilistul lui Madelaine, a dezvăluit că nu s-ar atinge „nici în ruptul capului de culoarea ei naturală. Nici când va înceta să mai joace rolul lui Cheryl, nu mă voi atinge de culoarea părului ei. Nu aș face-o pentru nicio sumă de bani. Persoanele cu păr roșcat natural sunt atât de rar întâlnite, iar eu consider că fiecare inflexiune de roșu e frumoasă, așa că nu mă încumet să concurez cu perfecțiunea”.

Marc nu folosește vreodată produse nuanțatoare pentru a modifica inflexiunile naturale ale părului actriței, iar în ceea ce privește stylingul, încearcă mereu să creeze coafuri diferite pentru Madelaine în viața reală, spre deosebire de look-ul personajului său Cheryl, tocmai pentru că este vorba despre două personalități complet diferite.

„Când va termina cu rolul din Riverdale, mi-ar plăcea să încerc un breton pe Madelaine”, mai spune Marc.

Despre proiectele de viitor

Urmează să o vedem pe Madelaine nu numai pe micile, ci și pe marile ecrane. În ianuarie 2019, a fost anunțat faptul că actrița va juca rolul principal în comedia horror Clare at 16. Pe lângă asta, Madelaine este de asemenea producător executiv al peliculei, care va fi regizată de Mark Pavia, regizorul filmului The Night Flier (1997), adaptat după romanul cu același nume al lui Stephen King.

Madelaine va juca rolul lui Clare, o adolescentă orfană, elevă a unui liceu catolic dintr-un orășel micuț, care este obligată să se confrunte cu tot felul de forțe malefice.

Despre cum a ajuns să joace rolul lui Cheryl Blossom în Riverdale

Archie Comics, benzile desenate care stau la baza serialului Riverdale, sunt un lucru care îi era drag lui Madelaine încă dinainte de a obține rolul lui Cheryl. „Urmăream benzile Archie Comics în ziarul de duminică, împreună cu tatăl meu, când eram mică.”, își amintește Madelaine.

Cu toate că este greu de imaginat acum în alt rol decât cel al lui Cheryl Blossom, Madelaine a dat inițial o probă pentru rolul lui Betty Cooper (care a ajuns să fie jucat de Lili Reinhart).

„Din momentul în care ne-am cunoscut, Roberto [creatorul show-ului] mi-a spus ‘rolul e al tău, nu îmi pasă ce părere au alte persoane, vom face lumea să te iubească în pielea lui Cheryl la fel de mult cum te iubim noi”.

Madelaine a glumit într-un interviu, spunând „m-am născut ca să joc personaje negative”, făcând referire la faptul că pasiunea sa pentru actorie a venit din momentul în care, la vârsta de cinci ani, l-a jucat într-o scenetă pe Shere Khan, personajul negativ din Cartea Junglei.

Despre bullying

Cu toate că este cunoscută pentru rolul unei queen bee, spre deosebire de personajul său din Riverdale, Madelaine nu a fost deloc populară în adolescență. Dimpotrivă – actrița a mărturisit că s-a confruntat de multe ori cu episoade de bullying.

„Lumea se lua de mine neîncetat. Eram un copil micuț care vorbea cu accent sud-african și avea părul roșu aprins. Eram cel mai ciudat copil dintr-un orășel micuț din Washington”.

Părinții lui Madelaine sunt imigranți sud-africani, astfel că actrița și-a petrecut copilăria între America și Africa de Sud (deținând cetățenie pentru ambele țări). Accentul sud-african, alături de culoarea distinctivă a părului erau, pe durata copilăriei în America, lucrurile pentru care colegii o tachinau la școală.

Bullying-ul a încetat când Madelaine a început liceul la o academie de artă. „La liceu am realizat că lucrurile pentru care eram tachinată sunt tocmai cele care îmi oferă unicitate”,spune Madelaine.

Rolul lui Cheryl, un personaj care împarte la rândul său doze de bullying, a ajutat-o să treacă peste suferința din copilărie legată de acest subiect – „Mi-am dat seama că bullying-ul vine din propriile nesiguranțe ale oamenilor care îl practică. Nu are de-a face cu persoana căruia îi este adresat, ci cu persoana care face acest lucru”.

Despre beauty look-ul propriu și cel al personajului său din Riverdale

„Timp de multă vreme, mi-a fost teamă să încerc un machiaj prea puternic, pentru că am considerat că părul atrage suficient de multă atenție. Nu purtam niciodată roșu. Dar jucând în Riverdale, am aflat că – dimpotrivă – culorile tari pot fi folosite pentru a scoate și mai mult în evidență o nuanță ca cea a părului meu.”

Rujul go-to al lui Madelaine atunci când este pe setul show-ului este Lime Crime Matte Velvetine, în nuanța Red Velvet, o formulă lichidă care nu se estompează prea ușor de pe buze. Atunci când este nevoie ca rujul să fie transferat pe o altă persoană – în scenele care conțin săruturi pasionale, mai exact – Madelaine aplică un strat de balsam de buze incolor de la Nivea peste rujul roșu.

În viața reală, beauty look-ul lui Madelaine diferă radical de cel al personajului său din Riverdale. Actrița rareori poartă fard de pleoape, iar culoarea sa go-to de ruj este o nuanță discretă de lila de la Urban Decay.

Madelaine își aplică singură rujul atunci când este pe set. „Sunt ciudată când vine vorba despre buzele mele, de aceea prefer să îmi aplic singură rujul, pentru că simt că așa pot să am control asupra modului în care arată buzele”. Un motiv pentru acest lucru, conform declarațiilor actriței, este că îi e teamă de o eventuală exagerare a conturului, accentuată de faptul că este adesea întrebată dacă a folosit vreodată fillere, însă la fel ca și în cazul părului, buzele actriței sunt și ele complet naturale).

Despre regimul alimentar

Madelaine a crescut cu un regim vegetarian, iar la 14 ani a devenit vegană. Decizia a venit pe de o parte din dorința de a avea un stil de viață cât mai sănătos (actrița susține că dieta vegană o ajută să simtă că organismul său funcționează la capacitate maximă), iar pe de altă parte din dragostea față de animale. În 2017, Madelaine a apărut într-o campanie PETA, purtând o rochie realizată din frunze de bok choy.

În dieta actriței, cel mai des întâlnit aliment este spanacul. „Mănânc la fiecare masă spanac gătit la aburi. Când consum un bol de spanac, pur și simplu mă simt mai bine. Simt că mă ajută să îmi mențin sănătatea mentală, dar am observat beneficiile și când vine vorba despre cum arată pielea mea sau în ceea ce privește nivelul de energie. Și da, mănânc spanac chiar și la micul dejun – avocado toast și o garnitură de spanac la aburi merg perfect împreună. Sau mai beau uneori dimineața un smoothie cu spanac și fructe de pădure.”.

Descoperă ședința foto și interviul acordate în exclusivitate pentru Cosmopolitan România în ediția print de aprilie sau în ediția digitală pe care o poți descărca de pe: www.magzter.com.

Mai multe detalii despre ce ți-am pregătit în noul număr Cosmo poți afla aici.

Foto: Cosmopolitan România, Getty Images

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.