Topmodelul Iman va lansa prima sticla de parfum din lume care va costa 1 milion de dolari

By  | 


Iman
, sotia cantaretului britanic David Bowie, va prezenta sticla de parfum decorata cu numeroase bijuterii in cadrul unui eveniment de gala, care va avea loc in magazinul DKNY din New York.

Designul recipientului a fost realizat de catre creatorul de bijuterii Martin Katz si este decorat cu 2.909 bijuterii rare, provenind de pe intregul mapamond.

Dupa lansare, milionarii prezenti la eveniment vor avea posibilitatea de a cumpara acest produs rar, iar toate incasarile obtinute vor fi donate in beneficiul fundatiei de caritate Action Against Hunger, o asociatie filantropica care militeaza impotriva foametei in lume.

Iman Mohamed Abdulmajid, nascuta pe 25 iulie 1955, in Somalia, cunoscuta sub numele de Iman (care inseamna "credinta" in limba araba), este unul dintre cele mai renumite top modele din industria modei. In perioada in care studia stiintele politice la Universitatea din Nairobi (Kenya), Iman a fost descoperita de fotograful american Peter Beard si s-a mutat in SUA pentru a deveni model profesionist.

Primul ei contract major a fost incheiat cu revista Vogue, pentru care a pozat in 1976. Ulterior, Iman a aparut pe copertele tuturor revistelor de moda renumite, a lucrat cu designeri celebri si a devenit in scurt timp primul supermodel de culoare din moda internationala.

Cu o silueta perfecta, un gat lung si trasaturi foarte fine, Iman a obtinut succese rasunatoare pe podiumurile marilor case de moda si a devenit muza unor designeri proeminenti, precum Gianni Versace, Calvin Klein, Issey Miyake, Donna Karan si mai ales Yves Saint Laurent.

Pe parcursul carierei sale de model profesionist, care a durat aproximativ 14 ani, Iman a colaborat cu multi fotografi celebri, precum Helmut Newton, Richard Avedon, Irving Penn si Annie Leibovitz.

Iman este considerata, totodata, un "pionier" in domeniul produselor cosmetice – ea a infiintat prima linie de produse cosmetice pentru femeile de culoare, dar si o figura marcanta in domeniul actiunilor de caritate.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *