Ţine pasul cu Ciara: credinţă, fitness şi „bunătăţile” soţului ei

De MARIELLE WAKIM

Fotografii de VICTOR DEMARCHELIERFashion editor: YASHUA SIMMONS

Cu cel de-al şaptelea album pe punctul de a fi lansat, atrăgătoarea cântăreaţă şi dansatoare pare să aibă totul, dar vrea şi mai mult pentru că niciun “vis nu este prea măreţ”. Artista a vorbit cu Cosmo despre credinţă, fitness şi “bunătăţile” soţului ei.

Pentru cineva care s-a lansat în vizorul publicului încă de la 19 ani, trecând ciclic (şi cumva conflictual) pe la mai multe case de discuri şi printr-o despărţire pe cât de mediatizată, pe atât de scandaloasă cu rapper-ul Future, Ciara este remarcabil de fericită. Echilibrată. Optimistă. Transmiţând vibraţii puternice şi pozitive aşa cum numai o zeiţă ar putea. Dar, nu înţelege greşit. Deşi şi-a câştigat acest drept din plin, nu se mulţumeşte să stea liniştită şi să se relaxeze.

       “Fiecare zi este imprevizibilă”, spune ea. “Se întâmplă atât de multe lucruri când ai doi copii şi, pe deasupra, munceşti.” În prezent, la cei 32 de ani, Ciara îşi petrece cea mai mare parte din timp în Bellevue, Washington unde ea şi soţul ei sexy şi campion în liga Super Bowl, Russell Wilson, trăiesc alături de fiul şi fiica lor în vârstă de 4 ani şi, implicit, 18 luni. Astfel, aceasta îşi împarte timpul între familie, în tabăra de antrenament Seattle Seahawks şi  succesele melodiilor “Level Up” şi “Freak Me”, două dintre piesele de pe cel mai recent album al său (videoclipurile acestor piese au lansat câteva provocări dansante deja virale pe Instagram). Ea este, de asemenea, profund implicată în pregătirea următorului ei turneu.

       Apoi, în program a inclus o nouă rutină de fitness specială pentru după naştere: până la trei antrenamente pe zi. “Arată cam aşa: mă trezesc dimineaţa, alăptez, mănânc puţin, mă antrenez, mă întorc acasă, alăptez, mănânc încă o dată, mă antrenez, mă întorc acasă, alăptez, apoi mai realizez încă o sesiune de training de seară.”, ne-a declarat, adăugând cu grijă: “Este o provocare care îmi prieşte, pe care am setat-o pentru propria persoană, nu pentru oricine altcineva. Când am grijă de mine, mă simt foarte bine. Şi vreau să mă păstrez, de asemenea, sexy, ştii tu.”

       Aşadar, Ciara chiar nu stă degeaba – şi ca să fim sinceri, ea este o femeie care a funcţionat la viteză turbo de când era încă o tânără fată. A început totul pe când avea doar 14 ani şi se prezenta cu numele complet Ciara Princess Harris. În timp ce pierdea vremea, într-o zi când chiulise de la şcoală, în Decatur, Georgia, a surprins din întâmplare interpretarea trupei Destiny’s Child, în cadrul unui show matinal. “Nu mai ştiu sigur de ce nu m-am dus la şcoală, dar îmi amintesc perfect acea zi”, ne-a mărturisit Ciara. „Au performat la un nivel înalt, iar eu doar mi-am spus „Asta este ceea ce vreau să fac. Voi fi entartainer.”

       Şi, în timp ce milioane de adolescente au admirat-o pe tânăra Beyoncé pentru cum fredona melodii aspirând la toate găştile de şmecheri, Ciara a făcut mai mult decât să contempleze cu nerăbdare către scenă. S-a aşezat şi a făcut o listă – de genul “old style”, cu un pix şi o foaie – cu tot ce avea de făcut ca să devină un superstar. “Primul ţel de atins pe care l-am notat a fost să fiu remarcată, descoperită de cineva.”, îşi aminteşte. “Al doilea a fost să vând între 3 şi 4 milioane de înregistrări audio. Al treilea, să am longevitate în carieră.” Pot să spui că s-a autodepăşit – până în acest moment, a vândut 23 de milioane de albume şi este în industria muzicală de mai bine de o decadă.

Nu a apărut de nicăieri vreun spirit magic care i-a garantat faima şi succesul – a fost vorba doar despre puterea ei ghidată de voinţă şi talent. Şi, poate, puţin ajutor de undeva de sus, spune ea. “Credinţa m-a adus până aici. Am avut momente când plângeam singură la duş. În cele mai dure clipe, îi spuneam lui Dumnezeu: “Îţi mulţumesc în avans. Făceam această declaraţie pentru că ştiam că El mă va ajuta să depăşesc momentul respectiv.”

       Acestea fiind spuse, ea însăşi a realizat, în mod continuu, tot felul de trucuri de magie privind alegerile de viaţă: În primul rând, a făcut ca celibatul să sune… sexy. De exemplu, “Goodies”, single-ul ei de despărţire din 2004, pe care unii muzicieni l-au catalogat drept răspunsul feminin la melodia “Yeah” a lui Usher. Unii şi-au asumat că melodia este despre arta de a obţine orice cu trudă, dar nu este. Dacă asculţi cu atenţie toate subtilităţile şi surprinzătoarele referinţe la castitate… vei descoperi ideea de a se “păstra” pentru căsnicie.

       Zece ani mai târziu, Ciara a făcut exact la fel ca în ziua când şi-a decis cariera. După ce relaţia ei cu Future s-a încheiat, în 2014, Ciara s-a mai aşezat încă o dată în tihnă, ca să mai facă o listă. De data aceea, recent rămasă mamă singură, şi-a notat pe foaie ce îşi dorea cu exactitate de la un partener. În mai puţin de un an, mulţumită (cum ar crede unii) serendipităţii sau (cum i-ar spune Ciara) credinţei, s-a cuplat cu Russell. S-a îndrăgostit rapid şi profund, dar a şi învăţat foarte multe din experienţele din trecut. Cu acest iubit, Ciara nu s-a mai ascuns în spatele unor versuri despre flirt – ea şi Russell au fost extrem de vocali privind destăinuirile care anunţau că îşi doresc să practice abstinenţa până la nuntă, ca un efort de a trăi conform „căii lui Iisus”, aşa cum a spus-o chiar el la un moment dat. (Ba chiar au dat start-ul unui nou trend în industria muzicală. Fosta membră de la Destiny’s Child, Michelle Williams şi-a făcut aceeaşi promisiune solemnă împreună cu logodnicul ei.) Ciara şi Russell au scos-o la capăt, până la urmă. În dimineaţa de după nunta lor, din 2016, cei doi s-au manifestat voluptos, printr-o serie de video-uri de la Snapchat, privind cât de distractiv a fost să scoată la iveală toate “bunătăţile” bine puse la păstrat până atunci.

       “A fost o provocare mare pentru că mă uitam la soţul meu şi am ajuns să  spun “Ohh”, ne-a mărturisit ea, în ceea ce priveşte abstinenţa lor sexuală. “Sunt om… suntem oameni! Dar, cel mai interesant lucru la noi este că suntem amândoi în aceeaşi măsură de „subjugaţi”. (Pentru neiniţiaţi, acesta este un termen religios pentru: suntem complet conectaţi la nivel spiritual. Vezi? Ciara poate, printr-o minune, să adauge sex-appeal la cuvântul Biblic.) “Faci diferenţa atunci când împărtăşeşti aceleaşi valori, aceeaşi viziune asupra vieţii.”, a continuat. „Am fost capabili să ne păstrăm castitatea şi să facem primul pas cu prima zi din căsnicie.”

Citeşte continuarea materialului în ediţia de februarie a revistei Cosmopolitan România.

Credite ţinute:

JACHETĂ, SCHOTT

PANTALONI SCURŢI, HERON PRESTON

INEL, CHLOE

HAIRSTYLING: CESAR RAMIREZ, cu produse WildForm, crowdMGMT

MAKE-UP: YOLONDA FREDERICK, cu produse EX1 COSMETICS, crowdMGMT

MANICHIURĂ: MIHO OKAWARA

Imagini adiţionale: GETTY IMAGES

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.