The Wailers, trupa lui Bob Marley, concerteaza pe 10 septembrie la Bucuresti (VIDEO)

By  | 

Spectacolul de la Bucuresti face parte din turneul international care marcheaza patru decenii de existenta a trupei (The 40th Anniversary Tour).

In deschiderea concertului sustinut de The Wailers va canta trupa El Negro.

Bob Marley a cantat timp de 12 ani impreuna cu The Wailers, iar la 29 de ani dupa disparitia lui, pionierii muzicii reggae continua sa incante milioanele de fani din intreaga lume.

Melodiile celebre care l-au facut pe Bob Marley liderul incontestabil al stilului reggae vor rasuna pentru prima data live la Bucuresti: „I Shot the Sheriff”, „No Woman, No Cry”, „Could You Be Loved”, „Stir It Up”, „Redemption Song”, „One Love”.

Trupa The Wailers a fost fondata in 1969 chiar de Bob Marley. Din pionieri ai genului reggae, muzicienii au reusit sa transforme acest nou stil muzical intr-un adevarat fenomen global, devenind astfel adevarate simboluri jamaicane.

Dupa disparitia lui Bob Marley, in 1981, legenda a fost continuata de basistul Aston „Familyman” Barrett, cel care a adus tinere talente in formatie.

In cei 40 de ani de activitate, The Wailers au vandut peste 250 de milioane de albume in intreaga lume. Tot ei au primit singurul disc de diamant acordat vreodata unui album reggae, pentru „The Legend”. Aceasta compilatie detine si recordul pentru cel mai bine vandut album din istoria muzicii reggae: peste 20 de milioane de exemplare.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *