The Rolling Stones relanseaza 14 albume remasterizate

By  | 

The Rolling Stones ramane una dintre cele mai de succes, prolifice, spectaculoase si influente trupe din toate timpurile, asa cum a reiesit si din cel mai recent turneu al lor, A Bigger Bang, care a batut toate recordurile de box office, la fel ca si filmul documentar al lui Martin Scorsese, Shine A Light.

Lansarea coloanei sonore a acestui film a marcat inceputul colaborarii dintre trupa si Universal Music, anul trecut.

Incepand cu legendarele “Sticky Fingers”, “Goats Head Soup”, “It’s Only Rock’n’Roll” si “Black And Blue” in mai anul acesta, si continuand cu “A Bigger Bang” lansat in 2005 si care va fi reeditat in iulie, alaturi de “Work”, “Steel Wheels”, “Voodoo Lounge” si “Bridges To Babylon”, si de clasicele “Some Girls”, “Emotional Rescue”, “Tattoo You” si “Undercover”, se vor lansa de asemenea in iunie, fanii vor avea sansa sa redescopere multe dintre albumele lor favorite si cateva piese inedite, remasterizate si cu un sound de exceptie.

Max Hole, EVP, UMGI a declarat: “The Rolling Stones au redefinit muzica. Punand din nou pe piata aceste albume legendare – si mentinand tracklisting-ul si design-ul original – suntem de parere ca fanii de pretutindeni vor redescoperi de ce ei sunt cea mai mare trupa din istoria rock & roll-ului”.

Anii ’70 au reprezentat perioada in care The Rolling Stones au devenit cunoscuti ca cea mai mare trupa din istoria rock & roll-ului, o eticheta pe care au meritat-o din plin si de care nu au scapat nici acum. Au sustinut concerte de neuitat pe scene importante si s-au mutat apoi pe stadioanele din intreaga lume. Si-au aratat indiferenta in fata regulilor societatii britanice si au devenit cetatenti ai lumii. Au fost subiect de prima pagina oriunde au mers, de pe Riviera Franceza, in Elvetia si apoi Canada sau Statele Unite.

Si-au creat propiul label si au beneficiat din plin de pe urma libertatii artistice proaspat dobandite. Au trecut prin experienta reggae inaintea multor altora, inregistrand in Jamaica in anul 1972 si realizand un cover dupa piesa “Cherry Oh Baby” a lui Eric Donaldson in 1975. Si, mai presus de orice, au lansat o serie de albume de studio definitorii ce au continuat succesul productiilor lansate la sfarsitul anilor ’60.

Inregistrat la Muscle Shoals in Alabama, Statele Unite si la Olympic Studios in Londra, Marea Britanie, “Sticky Fingers” este o capodopera inclusa pe lista celor mai bune albume ale tuturor timpurilor, lista intocmita de celebra revista Rolling Stone. Acesta a fost prezentat publicului intr-un ambalaj controversat al carui design a fost realizat de celebrul Andy Warhol – si s-a aflat pe prima pozitie a clasamentelor atat in Europa, cat si in Statele Unite.

Single-ul ajuns number one in Statele Unite, “Brown Sugar”, a devenit un adevarat hit rock, la fel ca si “Bitch”, in timp ce baladele “Sister Morphine” si “Moonlight Mile” s-au transformat in imnuri clasice. “Sticky Fingers” a lansat si legendarele Can’t You Hear Me Knocking” si “Sway”. Celebrele “Wild Horses” si “Dead Flowers” au fost piesele dupa care s-au realizat cele mai multe cover-uri de-a lungul timpului. Parteneriatul creativ dintre Mick Jagger si Keith Richards a atins noi culmi odata cu lansarea acestui album in 1971.

Scos pe piata in 1973, “Goats Head Soup” a devenit rapid number one de ambele parti ale Atlanticului. Inregistrarile au inceput la Byron Lee’s Dynamic Sound Studios in Kingston, Jamaica la sfarsitul anului 1972 si au fost incheiate in Londra si Los Angeles in anul urmator. Beneficiind de o prezentare de exceptie realizata de legendarul fotograf David Bailey, acest album a ramas in mintea fanilor datorita hit-ului “Angie”, ajuns number one in Statele Unite, precum si a limbajului colorat al piesei “Star Star”. Piesa ce deschide albumul, “Dancing With Mr. D”, legendara “Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)” si superba “Winter” au fost poate umbrite de maretia trupei si a venit vremea sa fie redescoperite.

Produs de Mick Jagger si Keith Richards, “It’s Only Rock’n’Roll” a fost un alt album al trupei ce a ajuns pe primul loc in Statele Unite in 1974 si a lansat doua hit-uri de succes, piesa ce da titlul albumului si cover-ul dupa piesa “Motown” a celor de la The Temptations, “Ain’t Too Proud To Beg”. Atmosfera de sfarsit de secol realizata de Guy Peellaert a reusit sa scoata la iveala maestral moda vremii.

Mick Taylor a realizat o partitura spectaculoasa la chitara pe piesa “Time Waits For No One”, in timp ce Ronnie Wood si-a pus amprenta pe “It’s Only Rock’n’Roll (But I Like It)”, unul dintre cele mai indragite hit-uri ale trupei si in zilele noastre.

The Rolling Stones au facut auditii pentru un nou chitarist dupa plecarea lui Mick Taylor, printre acestia numarandu-se si Wayne Perkins si Harvey Mandel, ambii colaborand pe albumul “Black and Blue”, cel care in 1976 a debutat pe primul loc in Statele Unite. Insa Wood a fost intotdeauna preferat si i s-a alaturat lui Charlie Watts.

Inregistrat in Germania, Olanda, Elvetia si Statele Unite, “Black and Blue” include baladele “Fool To Cry” si “Memory Motel”, precum si hit-urile “Hand Of Fate” si “Crazy Mama”. “Hot Stuff”, irezistibil de funky, a devenit un hit in cluburile vremii, anticipand lucrurile extraordinare ce aveau sa se intample in continuare cu trupa ce se simtea in largul sau atat pe ritmuri blues, rock country, reggae, cat si dance.

Urmatoarele relansari – “Some Girls”, “Emotional Rescue”, “Tattoo You” si “Undercover” in iunie si “Dirty Work”, “Steel Wheels”, “Voodoo Lounge”, “Bridges To Babylon” si “A Bigger Bang” in iulie – vor aduce povestea Rolling Stones pana in zilele noastre.

Acestea includ alte hit-uri clasice precum “Miss You”, “Beast Of Burden”, “She’s So Cold”, “Start Me Up”, “Waiting On a Friend”, “Undercover Of The Night”, coverul “Harlem Shuffle”, “Mixed Emotions”, “Rock And A Hard Place”, “Love Is Strong”, “You Got Me Rocking”, “Anybody Seen My Baby?”, “Saint Of Me”, “Rough Justice” si “Streets Of Love”.

Aceste albume vor fi remasterizate, toate pastrand track listing-ul si design-ul initial. Albumul clasic “Exile on Main Street” va fi deasemenea lansat la sfarsitul lui 2009 de catre Universal Music. Evenimente speciale vor fi pregatite pentru lansarea acestuia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *