The Parlotones intr-un concert electric la Bucuresti

By  | 

In 2009 The Parlotones au pornit intr-un turneu mondial care se va prelungi pana in 2010, prilej pentru membrii trupei sa viziteze pentru prima data Romania, unde vor sustine un concert pe data de 28 ianuarie, ora 21.00, in Silver Church.

Stilul lor, descris ca alternativ in primii ani de existenta ai trupei si influentat de preferintele pentru Muse, Radiohead si The Smiths, a evoluat substantial, devenind mai bine conturat si concentrat cu fiecare album.

Daca primul album al trupei „Radioconrolledrobot” (2005) a primit titlul onorific de „discul de aur” abia dupa 2 ani, la urmatorul material lansat The Parlotones isi insemnau ascensiunea in cariera. „A World Next Door To Yours” (2007) a ajuns dupa numai 6 luni „disc de platina”.

O dovada a evolutiei spectaculoase a trupei in ultimii ani este faptul ca acest album a ramas in topul celor mai bine vandute din Africa de Sud pentru o perioada de mai bine de 12 luni. In acest moment, in Africa de Sud este cel mai bine vandut album rock din ultimii 10 ani. Mai mult decat atat, de pe acest album au fost extrase 7 single-uri care au rasunat in playlist-ul radiourilor din intreaga lume.

Succesul de care se bucura trupa astazi a venit treptat. Munca de ore in sir in studio pentru urmatorul material si ambitia lor de a reusi au fost cu siguranta benefice pentru trupa. In ultimele 18 luni trupa a sustinut 300 de concerte si a vandut peste 100 000 de albume.

Totul a inceput la lansarea albumului „Radiocontrolledrobot” in 2005. Albumul de debut a fost nominalizat pentru cel mai bun album rock in 2006 la South Africa Music Awards si a si castigat acest premiu. Recunoasterea internationala a continuat sa vina, iar spre sfarsitul anului balada „Beautiful” a fost folosita intr-o reclama Fujifilm care a dus la incheierea unei colaborari cu casa de discuri Universal Music.

2007 a inceput cu 70 de show-uri in UK. In luna iunie a aceluiasi an, The Parlotones erau selectati sa cante la cel mai mare concert live „The Live Earth”. Anul 2008 a insemnat intrarea in piata europeana. The Parlotones sustin un turneu in Germania Elvetia si UK.

Intorsi acasa, single-ul „I’ll be there” a fost nominalizat la 2 premii MTV Africa Award si a castigat 3 premii la categoria South African Video Award si au fost imaginea la lansarea tehnologiei HD in Africa de Sud.

The Parlotones au cantat pe scenele lumii alaturi de alte trupe renumite cum ar fi: Kings of Leon, The Gosssip, Violet Femmes, Jimmy Eat World, New Model Army, Evanescence, Staind, The Rasmus, UB40 si Collective Soul. Munca lor neintrerupta si mentalitatea lor de „a face orice poti”, i-au ajutat sa isi castige fanii din toate teritoriile pe unde au ajuns.

Pe 28 ianuarie 2010, ora 21.00, in Silver Church, The Parlotons vor sa cucereasca si fanii romani, intr-un concert exploziv. Garantat!

  • Biletele vor fi puse in vanzare la pretul unic de 40 lei si vor putea fi achizitionate online pe www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.vreaubilet.ro, de la casa de bilete a Salii Palatului, din reteaua magazinelor Germanos din intreaga tara, din librariile Carturesti, din magazinul Muzica, Unirea Shopping Center, magazinele Vodafone din tara.
  • In ziua concertului, biletele vor putea fi cumparate doar de la intrarea in club, incepand cu ora 20, la pretul de 50 lei. Numarul de bilete este limitat de capacitatea clubului.

Un eveniment organizat de Sound & Image Events.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *