Spike Jonze dat in judecata pentru ”Her”

By  | 

Sachin Gadh şi Jonathan Sender şi-au prezentat scenariul pentru filmul ”Belv” cu ani în urmă Agenţiei Creative Artists, care îl reprezintă şi pe Jonze, dar au fost respinşi pe motiv că agenţia nu primeşte scenarii nesolicitate. Cei doi susţin că ”Her” prezintă o poveste asemănătoare cu cea pe care au dezvoltat-o ei în ”Belv”, unde un bărbat ghinionist în dragoste găseşte un prieten de încredere în sistemul de operare al smartphone-ului său.

Gadh şi Sender au realizat până la urmă şi filmul, promovat online sub numele de ”The Belv Show”, al cărui trailer îl puteţi vedea mai jos şi puteţi face şi comparaţia cu ”Her”. Spike Jonze nu a făcut momentan nicio declaraţie cu privire la acuzaţiile celor doi scenarişti dar asta nu i-a împiedicat să îl dea în judecată.

Filmul ”Her/Ea” a fost lansat şi în România şi îl puteţi urmări în cinematografe din data de 7 februarie. Interpretarea lui Joaquin Phoenix dar şi a lui Scarlett Johannson, care interpretează vocea lui Samantha, un sistem de operare umanizat, sunt de-a dreptul impresionante.

E adevărat, sunt câteva similitudini între cele două scenarii dar poveştile sunt total diferite. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare în sala de judecată, dacă cei doi scenarişti vor primi un verdict favorabil sau doar mai multă publicitate pentru filmul lor.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *