Snow Patrol lanseaza un nou album!

By  | 

Videoclipul pentru piesa “Take Back The City” a fost filmat in Londra si este regizat de binecunoscutul Alex Courtes (cel care a regizat si videoclipul piesei White Stripes – “Seven Nation Army”).

Cel de-al cincilea album de studio al trupei, “A Hundred Million Suns” a fost inregistrat in vara lui 2008 la Hansa Studios din Berlin, acolo unde legendarul David Bowie a inregistrat “Low, Heroes’ & ‘Lodger”, si la Grouse Lodge situat in zona rurala a Irlandei. Scris de Snow Patrol, albumul a fost produs de Jacknife Lee (Bloc Party, REM, U2).

Snow Patrol este una dintre cele mai bine vandute trupe britanie din ultimul deceniu. “A Hundred Million Suns” vine dupa megasuccesul “Eyes Open”, material ce a ajuns pe prima pozitie a topurilor si a castigat 7 discuri de platina, atingand vanzari de 2,1 milioane de exemplare doar in Marea Britanie si peste un milion de exemplare in Statele Unite.

“Eyes Open” a castigat multiple discuri de platina in intreaga lume, de la Statele Unite la Canada sau Germania. Vanzarile totale au depasit 4,5 milioane de copii.

Single-ul “Chasing Cars” a depasit 2 milioane de vanzari in topul de download-uri in Statele Unite si s-a auzit la radiourile din Marea Britanie de 100.000 de ori. Baietii de la Snow Patrol fac parte din elita artistilor britanici care au lansat albume consecutive ce s-au vandut in peste un milion de exemplare.

“Eyes Open” a fost lansat dupa “Final Straw”, material ce a inregistrat 1,6 milioane de copii vandute, fiindu-i acordate numai putin de 5 discuri de platina.

Gary Lightbody (vocalistul trupei) declara despre noul material: “Sunt extrem de mandru de acest album. Toti am muncit pana la epuizare. Garret (Jacknife Lee) si-a continuat ascensiunea de la un geniu nonconformist catre statutul de unul dintre cei mai buni producatori din lume. Din punct de vedere muzical, al sound-ului si versurilor, acesta este cel mai bun album al nostru.”

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *