Smiley, un tip simplu

By  | 

Sa ne-ntelegem, nu e preocupat doar de partenera sa, ci si de cariera. Pe scurt: album solo, videoclipuri, turneu solo, film cu si despre trupa, trupa, album cu trupa, un show TV alaturi de Florin Calinescu… adica o activitate foarte intensa, care-l face sa devina tot mai ambitios. Cu toate astea, si-a facut timp sa raspunda curiozitatilor COSMO.

Cind ai intrat prima data in contact cu muzica?

Mi se pare ca dintotdeauna! Cred ca eram inca in burta mamei! Mai intii mi-a placut sa ascult muzica, apoi mi-a placut sa o cint la chitara si, incet-incet, cu vocea. Dupa ce am invatat cit de cit sa cint, am incercat sa si compun, atit cit m-am priceput eu. Si dupa ce am deprins cit de cit lucrurile acestea, m-a cooptat trupa SIMPLU. Asta era prin 2002. De aici a inceput istoria SIMPLU, in formula de azi. Dupa sase albume cu ei, am facut si un album singur, in care si-au gasit locul citeva dintre piesele pe care le-am compus in ultimii zece ani de viata si care nu se integrau in stilul SIMPLU. Povestea cu trupa merge mai departe, pregatim un nou album, un turneu in vara asta, iar la toamna se va lansa la Pro Tv si lung-metrajul Un film SIMPLU, produs de MediaPro Pictures, care imbina realitatea trupei noastre cu elemente de fictiune.

Deci ai un album solo. Ce s-a intimplat cu trupa?

Numai lucruri bune. In afara de acest film de lung-metraj despre noi, urmeaza un album nou si un turneu nou in luna august. Deci, ne merge pur si SIMPLU bine. Si oficial, si neoficial!

Care este genul de muzica preferat, in afara celui pe care-l promovezi?

Muzica ambientala, R&B, rock…

Tii cont de cerintele pietei in ceea ce faci?

Am trait situatia ideala in care cerintele pietei erau echivalente cu ceea ce aveam eu de oferit.

In ce alta activitate te-ai implica in afara domeniilor in care lucrezi acum?

In afara de muzica, film, televiziune, in tot ce inseamna a bucura oamenii.

Te atrage lumea filmului?

Da, ma atrage si chiar in perioada aceasta filmez la primul lung-metraj din viata mea, in care joc alaturi de prieteni si de colegii din trupa. Este un proiect care inseamna foarte mult pentru mine, pentru ca se bazeaza pe o parte din viata mea. Avem un sentiment de implinire cind ne dam seama ca am reusit sa facem acest film, pentru ca este primul cu si despre o trupa din Romania, este pentru prima data cind se organizeaza un concert pe bune pentru a fi folosite imagini intr-un film. Scenariul, la scrierea caruia am contribuit si eu, este inspirat din realitatea trupei noastre, dar are si elemente de fictiune. Este un film viu, in care eu cred foarte mult si pe care sper sa-l urmariti si voi la toamna, cu aceeasi placere cu care l-am facut noi.


Cine va juca alaturi de tine?

Personajul meu sint… eu, iar filmarile merg foarte bine, sint distractive, sintem intre prieteni si totul este mult mai usor cind ii ai alaturi si la munca pe cei la care tii. Filmez zi de zi alaturi de colegii si prietenii mei de la SIMPLU, alaturi de Laura, Alex, Connect-R, Catalin Maruta, Iulian Moga, Razvan Fodor. Fiecare personaj a fost creionat din suflet, am avut si eu grija de asta. Imi amintesc ca ideea acestui proiect mi-a aparut in minte acum vreo doi ani, si de atunci am tot facut variante de scenariu; iata ca am ajuns in punctul in care acest proiect se si materializeaza cu ajutorul unei echipe care a crezut in el de la inceput. Toti fac parte acum din istoria trupei SIMPLU, de la producator, Alma Sarbu, la regizor, Tom Gatsoulis -, la scenaristii Razvan Rosca si Alexandru Molico.

De unde pasiunea pentru actorie?

Pasiunea pentru film mi-am descoperit-o in cadrul filmarilor pentru serialul “Cu un pas inainte” de la Pro Tv, unde am avut parte de o adevarata scoala de film. Am filmat alaturi de actori mari ca Oana Pellea, Razvan Vasilescu, Monica Davidescu, Cristi Iacob, care mi-au fost profesori atit in serial, cit si in pauzele de filmare. A fost un proiect frumos si complex, in care filmul s-a imbinat cu muzica si dansul. Prima intilnire cu actoria, intilnirea cu iubirea, pentru ca aici am cunoscut-o pe Laura, intilnirea cu mari actori si cu o meserie noua care mi-a placut la nebunie.

Cind si cum a avut loc “chimia” intre tine si Laura?

Totul s-a petrecut in timp. Eram colegi in serialul “Cu un pas inainte” la Pro Tv si stateam foarte mult impreuna, vorbeam despre orice, rideam mult, mergeam in pauzele de filmare la masa impreuna, ne povesteam totul. Ne-am cunoscut foarte bine si am devenit in scurt timp prieteni buni. Pe parcurs, ne-am dat seama ca este mai mult de atit, ca sintem pur si simplu indragostiti unul de celalalt.

Se spune ca o relatie serioasa vine la pachet cu unele compromisuri! Tu la ce anume ai renuntat in momentul in care ti-ai asumat responsabilitatea acestei relatii?

Nu am renuntat la absolut nimic, din contra: am simtit ca am adaugat ceea ce lipsea din viata mea.

Cum a fost turneul solo? Cum te-ai pregatit pentru el, avind in vedere ca pina acum ai evoluat in cadrul unei trupe?

Turneul a fost un real succes si probabil ca vom continua si la toamna. Ma bucur ca primul meu turneu solo a fost primit atit de bine de public si ca a placut conceptul. Asa ca ma voi mai gindi impreuna cu Moga la dezvoltarea acestei idei.

Exista lucruri carora nu reusesti sa le dai de cap?

In general, la lucrurile tehnice si practice, n-am fost niciodata un tip practic. Dar cred ca, daca imi propun, pot sa fac orice.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *