Slash, AC/DC si Rush, marii castigatori ai galei Classic Rock Awards 2010

By  | 

„Slash”, materialul discografic solo lansat de chitarist in 2010, a fost desemnat „albumul anului” in cadrul acestei gale organizate de editorii revistei Classic Rock in sala de concerte Roundhouse din Londra. Gala a fost prezentata de Alice Cooper.

Albumul rockerului american a concurat cu cele ale trupelor Kiss, Iron Maiden si Wolfmother.

Rockerii australieni de la AC/DC au triumfat la categoria „cea mai buna trupa rock a anului”, iar John Paul Jones, basistul trupei Led Zeppelin, a fost ovationat de publicul prezent in momentul in care a urcat pe scena pentru a primi premiul pentru contributia extraordinara la dezvoltarea muzicii.

Trei membri ai grupului Black Sabbath au fost premiati in cadrul galei de miercuri – basistul Geezer Butler, care a primit premiul Metal Guru, regretatul Ronnie James Dio, recompensat postum cu premiul Tommy Vance Inspiration, si fostul solist al acestui grup de legenda, Glenn Hughes, care a primit Childline Rocks Award.

Trupa canadiana Rush a fost recompensata cu Living Legend Award, trofeul fiind inmanat solistului Geddy Lee.

Printre ceilalti artisti recompensati in cadrul galei Classic Rock 2010 s-au numarat trupa Rolling Stones, care s-a impus la categoria „cea mai buna relansare a anului”, pentru reeditarea albumului „Exile On Main Street”, si solistul Roy Wood, recompensat cu Classic Songwriter Award.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *