Simple Minds lanseaza "Graffiti Soul"

By  | 

Amintind de originile lor, Simple Minds se pregateau sa arate lumii intregi ce va urma. “Am vrut doar sa facem cunoscut faptul ca noul nostru album va avea un sound fresh”, declara solistul Jim Kerr. “Am vrut sa facem un material complet cu piese pop memorabile; ceva care sa evidentieze ca suntem impreuna de trei decenii”.

“Graffiti Soul”, ce se va lansa pe 25 mai, indeplineste cu prisos aceste dorinte. Primul single, “Rockets”, care se va lansa pe 12 mai, reprezinta cireasa de pe tort, gratie acordurilor de chitara inconfundabile si armoniilor vocale, transformandu-l in cea mai recenta creatie artistica mareata inregistrata de Simple Minds.

Trebuie amintit si de grandoarea “spartana” a single-ului “Light Travels” (“E minunat! Da drumul la chitara acustica!” a exclamat legendarul producator Trevor Horn) sau de puterea expansiva a piesei “Kiss And Fly”, un cantec ce demonstreaza ca abilitatile spectaculoase de bariton ale vocalului Kerr nu au disparut cu trecerea timpului, ci din contra, sunt mai prezente ca oricand.

Cel de-al 15-lea album de studio al trupei Simple Minds a fost produs de trupa si Jez Coad si mixat de Bob Clearmountain in Santa Monica, California. Piesele au fost scrise in Roma, Sicilia, Anvers si Glasgow si trupa alcatuita din Jim Kerr (vocal), Charlie Burchill (chitara, clape), Mel Gaynor (tobe) si Eddie Duffy (bass) au inregistrat materialul la studiourile Rockfield de langa Monmouth, Tara Galilor.

“A trebuit sa ne reinventam ca trupa in ultimii ani, si acest noul album scoate in sfarsit la iveala acest lucru”, declara Kerr. “De la trupa in sine, la productie, pana la compozitorii colaboratori, avem o echipa de vis acum; oamenii vor putea sa ii descopere pe fiecare dintre cei care au contribuit la lucrurile marete savarsite de Simple Minds in trecut”.

“Graffiti Soul” si succesul continuu al trupei Simple Minds in show-urile live evidentiaza faptul ca formatia este departe de a fi o umbra din trecut. Mai mult, trupa care a cucerit America cu hit-ul din 1985 “Don’t You (Forget About Me)” si albumul “Once Upon A Time” este mai hotarata ca niciodata sa demonstreze publicului ca sunt inca unii dintre cei mai buni.

“Daca iubesti cu adevarat muzica, te vei reintoarce la ea cu pasiune, indiferent de surprizele pe care ti le-a pregatit viata”, afirma Kerr. “De asta sper ca oamenii vor asculta Graffiti Soul – cred ca e un album care iese in evidenta”.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *