Scandaluri care au dus la concedierea unor actori celebri

În ultimele zile, circulă intens pe internet știrea că actorul Armie Hammer s-a retras din producția filmului Shotgun Wedding, în care urma să joace alături de Jennifer Lopez, din cauza unui val de acuzații din partea unor foste partenere, care au făcut publice mesaje mai vechi în care acesta afișa tendințe canibalistice. Acesta este cel mai recent dintr-o serie de scandaluri care au dus la retragerea (sau, mai rău, concedierea) unui actor din cadrul unui film sau serial. Iată câteva dintre cele mai memorabile scandaluri din Hollywood, care au dus la concedierea unor actori celebri din roluri îndrăgite de public.

Robert Downey Jr. – Ally McBeal

În prezent, Robert Downey Jr. este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori de la Hollywood, însă cu vreo două decenii în urmă, cariera lui atârna de un fir de ață. Între 1996 și 2001, Robert a fost arestat de multiple ori pentru posesie de droguri (cocaină, marijuana și heroină), incidente implicând arme de foc, precum și un episod bizar în care, fiind sub influența stupefiantelor, a intrat (fără consimțământ) în casa unui vecin și a adormit în patul lui.

Pe vremea aceea, Downey Jr. juca în apreciatul serial Ally McBeal, iar producătorii au închis ochii la o serie de astfel de episoade, însă picătura care a umplut paharul a fost când actorul a fost arestat când poliția l-a prins umblând desculț pe stradă sub influența cocainei. Din fericire, Robert a reușit să își învingă dependențele, devenind unul dintre cei mai apreciați și respectați actori din show business – și, pentru totdeauna, imaginea emblematică a lui Iron Man.

Taylor Momsen – Gossip Girl

Jenny Humphrey a fost, timp de câteva sezoane, un personaj-cheie în serialul Gossip Girl, făcând parte din distribuția centrală a show-ului. Însă începând cu sezonul al patrulea, a început să aibă apariții din ce în ce mai rare în serial. Asta pentru că actrița Taylor Momsen a decis că este mai degrabă atrasă de industria muzicală decât de cea cinematografică.

Taylor a început să dedice din ce în ce mai mult timp trupei sale rock, The Pretty Reckless, și, ca un veritabil rockstar, atitudinea ei s-a schimbat din pre-adolescenta dulce și inocentă într-o tipă rebelă și dificil de controlat. Surse de pe platourile de filmare ale serialului au declarat că, atunci când își făcea apariția pe set (asta pentru că uneori lipsea cu desăvârșire), Taylor avea un comportament bizar și haotic, ceea ce a dus la concedierea ei.

Isaiah Washington – Grey’s Anatomy

Grey’s Anatomy este printre cele mai longevive seriale TV, aflându-se în prezent la sezonul al 17-lea, dar asta a venit la pachet cu numeroase scandaluri de-a lungul acestor aproape două decenii. Unul dintre cele mai meditizate a avut loc chiar la început – Isaiah Washington l-a insultat pe unul dintre colegii săi, actorul T.R. Night, folosind un termen peiorativ la adresa orientării sexuale a acestuia.

Washington și-a cerut scuze public pentru izbucnirea sa homofobă, însă apoi a negat că acest incident ar fi avut vreodată loc. În urma scandalului, personajul său, Dr. Preston Burke a fost scos din firul narativ al serialului, iar contractul actorului a fost anulat. Ani mai târziu, însă, Dr. Burke a avut o apariție-surpriză în episodul 22, sezonul 10, dovedind că nu mai există resentimente între el și producătorii Grey’s Anatomy.

Katherine Heigl – Grey’s Anatomy

Încă un scandal pe platourile Grey’s Anatomy a pornit din cauza actriței Katherine Heigel, iar tensiunea a durat ani de zile. Cu toate că în 2007, Heigl a fost răsplătită cu un premiu Emmy pentru rolul său din Grey’s Anatomy, un an mai târziu, actrița a luat o decizie care a ridicat multe sprâncene – a refuzat să fie nominalizată din nou la Premiile Emmy, motivând că personajul său, Dr.Izzie Stevens, nu a primit destul material pe baza căruia să își demonstreze talentul în serial, cerând să fie scoasă de pe lista posibilelor nominalizări ale anului 2008.

Bineînțeles, această mișcare a fost percepută drept o insultă, nu numai de către colegii săi actori, ci și de către producători, în special Shonda Rhimes, creatoarea show-ului. Shonda a declarat că, de fapt, motivul pentru care Heigl nu a primit mai mult timp pe ecran în sezonul al patrulea este că însăși actrița a cerut un program de lucru mai degajat. În mod surprinzător, nu a fost concediată pe loc, însă tensiunea a continuat să crească pe parcursul următorilor ani, iar în 2010, Izzie Stevens și-a făcut brusc ultima apariție în serial, fără ca fanii măcar să știe că era ultima apariție a personajului.

Deși varianta oficială este că Heigl a cerut să încetarea contractului, surse de pe set susțin că Shonda Rhimes ar fi decis să o concedieze pe Heigl în momentul în care aceasta a decis ca într-o zi să nu mai apară la filmări, fără vreo explicație.

Thomas Gibson, Criminal Minds

Thomas Gibson a avut o serie de ieșiri nepotrivite pe platourile de filmare ale serialului Criminal Minds (în care a jucat timp de 11 sezoane rolul lui Aaron Hotchner), printre care un incident nefericit în care a împins un poducător în timpul unei neînțelegeri (a fost obligat să participe la un seminar de anger management după acest episod), însă a fost în mod sistematic iertat pentru comportamentul agresiv. Picătura care a umplut paharul a venit la două episoade după debutul celui de-al 12-lea sezon, când Gibson i-a tras un șut în picior unuia dintre scenariști, în urma unei dispute pe baza scenariului.

Megan Fox – Transformers

Timp de mulți ani, varianta oficială legat de concedierea lui Megan Fox și înlocuirea ei cu Rosie Huntington-Whiteley în Transformers a mers pe ideea că Megan l-a insultat pe regizorul Michael Bay, numindu-l „Hitler” într-un interviu și spunând că este „un coșmar să lucrezi cu el”.

Ani mai târziu, s-a dovedit că, de fapt, Megan a luat decizia corectă să îl critice pe Bay, având în vedere că neînțelegerile lor de pe platourile de filmare erau produse de atitudinea sexistă a regizorului. Megan a declarat într-un interviu că, aproape de fiecare dată când cerea instrucțiuni despre cum să joace o scenă, i se spunea „fii hot/fii sexy”. În contextul actual, din fericire, există șanse bune ca un astfel de comportament sexist să fie sancționat, însă la momentul acela, pre-MeToo, Megan a fost o dublă victimă, nu numai a misoginiei pe set, ci și a misoginiei venite din partea publicului larg – actrița a dezvăluit că i s-a reproșat de nenumărate ori că ar trebui să se aștepte să fie privită precum o bucată de carne din cauza felului în care arată, se îmbracă, vorbește și se poartă.

Foto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.