Scandalul privind violenta din Urzeala Tronilor continua

By  | 

Dacă ȋn timpul primelor sezoane, Urzeala Tronurilor nu era acuzat pe faţă de misoginism şi violenţă extremă, singurile comentarii rezumându-se la scenele nud cu Mama Dragonilor, astăzi, după ultimul episod al celui de-al cincilea sezon, scandalul privind gradul de sadism al personajelor şi implacabilul şi crudul destin impus de autorii scenariului este ȋn toi.

După moartea unuia dintre cele mai ȋndrăgite personaje din Urzeala Tronurilor, John Snow, şi după scena nud cu Cersei Lannister, mai toţii fanii serialului se declară şocaţi şi devastaţi de moartea lui Snow, iar feministele acuză scenariştii că “au ȋntins coarda” cam tare cu scena umilirii publice, dar şi cu cea a violului Sansei Stark.

La aceste acuze, Amanda Peet, actriţă şi soţia co-creatorului serialului Urzeala Tronurilor, David Benioff, a replicat ȋn timpul unui interviu acordat TheWrap’s Emmy Contender Quickies că:”Cred că este exagerat. Ei (scenariştii – n.r.) au creat unele dintre cele mai bune personaje feminine de televiziune. Este o lume misogină, această lumea creată de George R. R. Martin, dar trebuie să o experimentăm fără să credem că oamenii trec cu vederea asta”.

“Este cu mult mai sinistru să ai personaje feminine fade, fără importanţă ȋn scenariu, o lume ȋn care ele nu se dezvoltă. Roluri de soţie, de iubită sunt prea puţine ȋn Urzeala Tronurilor. Dacă cineva trebuie să se dezbrace şi dacă asta este o parte importantă a scenariului, aşa să fie”, adaugă Amanda Peet.

Totuşi, a recunoscut că nici pentru ea moartea lui John Snow nu a fost atât de uşoară… Recunoaşte că a fost foarte tristă când a văzut ultima scenă din ultimul episod al celei de-a cincea serii. “Am fost furioasă. El (David Benioff, soţul Amandei Peet – n.r.) era deja ȋn Belfast şi s-a ȋntors abia acum pentru a lucra la următorul sezon, aşa că i-am trimis un mesaj:”Acum sunt single””, glumeşte Amanda.

Ce ne invata eroinele complicate

Lena Headey este insarcinata

Game of Thrones, cele mai multe nominalizari la premiile Emmy 2014

 

Comments

comments