RUBY este aici să ne facă vara mai interesantă

Cu o carieră în showbiz care i-a adus celebritatea, dar și multe controverse — încă de acum mai bine de 10 ani de când a spart gura târgului cu piesa Stinge LuminaRUBY s-a hotărât în vara aceasta să lanseze… primul său album. Amănunte despre asta i-am cerut în interviul mai jos și, în plus, am profitat de ocazie pentru a afla detalii din viața uneia dintre cele mai hot cântărețe autohtone.

RUBY este un om foarte cald și extrovertit. Unul care te surprinde mulțumindu-ți pentru impactul întrutotul circumsanțial pe care l-ai avut asupra carierei sale, prin remarci contemplative ce aduc în discuție karma: „Dacă nu îl aduceai tu pe Oxi la Bravo, și apoi dacă nu plecai și nu îl lăsai în locut tău, nu mai aveam eu parte de aceeși «deschidere», ca să pot să ajung o cântăreață celebră”, îmi spune ea, casual, în vreme ce ne pregătim de ședința foto pentru prima ei copertă la COSMO.

Ruby © Cosmopolitan România | Iulie 2021

Nu știu ce să îi răspund. Mă gândesc doar că modul ei de a pune problema spune multe despre caracterul generos al lui RUBY. Altfel, pentru cei care nu mai au aceste referințe în minte, Bravo a fost, pe vremea mea, o revistă de muzică, pentru adolescenți, la care am lucrat pe băncile școlii încă fiind — și a reprezentat și jobul exetrem de cool grație căruia am cunoscut-o acum mulți ani pe RUBY, ca și pe mulți alți artiști din peisajul muzical autohton aflat la început de drum.

Citește și: Soré + Erin #CosmoGirls din generație în generație

A trecut, însă, foarte mult timp de-atunci, și lucrurile s-au schimbat radical, atât în showbiz cât și pentru RUBY. Între timp, s-a despărțit de primul ei iubit și manager, Oxi, a colaborat cu zeci de artiști, a fost la Asia Express, unde a început o relație cu actualul ei partener, Robert, iar în vara aceasta lansează primul ei album. Am profitat de ocazie ca să aflu mai multe despre transformările din viața lui RUBY și despre ce îi rezervă viitorul.

Hey, RUBY, de unde vii acum? În ce moment te-am prins cu acest interviu?

Vin de la repetiții, urmează să lansez noi single-uri și concepte muzicale și sunt multe de pus la punct pentru etapa asta nouă pe care o pregătesc. Când veți citi acest material, deja veți ști exact despre ce este vorba.

Ai studiat jurnalismul și chiar ai lucrat la început de carieră la câteva reviste — de fapt, așa ne-am și cunoscut. Ce te-a determinat să faci schimbarea, să începi să cânți și să devii artistă? Cum ai știut că ți se potrivește această carieră?

Ne-am cunoscut de mititele, cred că aveam în jur de 19 ani. Am lucrat la revistele Bravo și Bravo Girl, acela a fost primul meu job și mi-a plăcut foarte mult etapa aia, însă ce am visat toată copilăria să fac este ceea ce fac acum și lucrurile s-au îndreptat în direcția asta cumva natural, ca și cum așa a fost menit să se întâmple.

Simt că este lucrarea lui Dumnezeu care a adus în calea mea oameni ca Oxi și Alex Velea, care mi-au deschis drumul și m-au luminat, sau mai bine zis, „mi-au aprins lumina”! În copilărie, mamaia m-a convins că o să fiu cântăreață și actriță și se mândrea de pe atunci cu asta ca și cum se întâmplase deja. Am visat la asta de mică și în fiecare zi sunt infinit recunoscătoare că îmi trăiesc visul.

Cum arăta industria muzicală când ai început, față de acum, și cum bune, și cu rele?

S-a schimbat trend-ul muzical complet, când am început să lansez eu muzică, era pe val genul popcorn, chiar primele mele trei piese sunt de club. Acum se pune foarte mult accent pe mesajul din spatele versurilor și mă bucur mult, relația și abordarea artiștilor cu muzica pe care o lansează este mult mai personală.

Bustieră din bumbac, Versace; ciorapi cu print, Gucci; pantaloni din bumbac, MM6 Maison Margiela, magazin Entrance.

În rest nu pot să-mi dau seama prea bine pentru că nu am avut timp să mă opresc, am lucrat constant și atunci când privesc în urmă, nu îmi vine să cred că a trecut atât timp.

Ai avut multe colaborări interesante cu alți artiști, și chiar controversate, unele, de-a lungul timpului — pentru citiorii noștri mai noi, povestește-ne câte ceva despre cele mai cool proiecte ale tale, care au contribuit la formarea ta, ca artist.

Muzica este făcută să ne aducă împreună, nu să ne dezbine, iar eu am avut numeroase colaborări și toate au fost „condimentate”. Poate cea mai controversată din ultima vreme este Rapido, un featuring Florin Salam și Costi, o piesă în spaniolă care se bucură de mult succes în toată lumea.

Însă, înainte de orice, piesa care m-a pus pe hartă și m-a definit artistic a fost și rămâne Stinge Lumina, compusă de Alex Velea, iar pentru asta, colaborarea cu Alex va fi întotdeauna cea mai de preț, pentru că atunci am devenit eu, eu.

A urmat Nu Pune La Suflet cu What’s UP, pe care azi îl consider frate, și care s-a lansat când eu eram în jungla din Africa, la show-ul Sunt Celebru! Scoate-mă de aici!. Și acela a fost un moment «extra» al meu. Imediat după călătoria în junglă, am lansat alături de Moroșanu și Dorian Popa piesa Lasă Cucu, ce a povestit experiența noastră din Africa și care s-a bucurat de foarte multă popularitate.

Bustieră din bumbac, Versace; ciorapi cu print, Gucci; pantaloni din bumbac, MM6 Maison Margiela, magazin Entrance.

Apoi a fost Bună, ce mai zici?!, care e deja un evergreen. Piesa a fost lansată cu Dorian și făcută de către Shift, care este cel mai apropiat om de sufletul meu din toată lumea asta și alături de care am făcut multă muzică ce mă definește.

Am avut o colaborare senzațională cu UZZI, legenda vie a rap-ului românesc, pe piesa Nu Caut Iubiri, compusă de Carla’s Dreams. Cu Nosfe am lansat Condimente, cel mai colorat și fericit concept, croit frumos de Shift și de Whatzy și lista poate continua până la sfârșitul întregului interviu. Iar în total am adunat peste un miliard de vizualizări, streaming-uri și experiențe!

Știm că ai avut o copilărie destul de dificilă și marcată de evenimente dureroase. Cât din încărcătura emoțională și din sensibilitatea acelei perioade se regăsește în piesele tale?

Am avut o copilărie în care am dat sufletește și de momente dificile, însă a fost cea mai frumoasă perioadă din viața mea. Părinții mei, ca mulți alti părinți din țara noastră, au lucrat în străinătate de când eram eu mică, iar singurele și cele mai copleșitoare momente erau cele în care îmi luam la revedere de la ei, după ce își terminau concediul de vară pe care îl petreceau mereu acasă și se întorceau la muncă.

Însă alături de mine o aveam și o am încă pe mamaia care, la fel ca și acum, făcea orice să îmi ia toate „durerile”. Se regăsește parte din încărcătura istoriei mele în piese precum Tata și De La Distanță.

Cum crezi că te-a influențat perioada copilăriei și a adolescenței în plan profesional și/sau personal, acum, la maturitate?

M-a învățat să fiu independentă, să mă respect, m-a ajutat să mă educ emoțional, să fiu recunoscătoare și să nu uit. Cred cu fermitate că totul se întâmplă cu un motiv pe lumea asta și cu bune și cu rele, azi îmi urmez visul și muncesc 24/24 la el.

Am aflat că urmează o schimbare de imagine — cine va fi noua RUBY, la ce să se aștepte fanii tăi în perioada următoare?

Nu o privesc ca pe o schimbare de imagine, reușesc să fiu eu indiferent de stilul vestimentar, însă urmează să lansez primul meu album. Până acum am lansat zeci de piese, dar fiecare a avut un sound diferit și o abordare diferită.

Piesa Te sun eu este cel mai bun preview pentru ceea ce urmează ca și direcție muzicală.

Am mai jonglat cu rap-ul pe multe piese, este o zonă în care mă simt ca acasă, iar de data asta, tot materialul de pe album va avea un touch urban și foarte personal. Va fi un proiect cu totul special, croit pentru mine special și în care mă voi implica trup și suflet.

Costum de baie cu aplicații din cristale, bijuterii din aur și pantofi din piele laminata, toate Versace;

S-a scris mult despre operațiile tale estetice, pe unele dintre ele ai spus că nu le regreți, pe altele însă, da. Ce sfaturi ai pentru fetele Cosmo care se gândesc să apeleze la chirurgia estetică?

Am avut doar două zone asupra cărora am intervenit — în mod repetat ce e drept (râde). Prima operație a fost cea de rinoplastie și s-a întâmplat atunci când aveam 18 ani. Abia așteptam să o fac și nu regret că am făcut pasul. O astfel de intervenție te poate transforma sufletește atunci când te lupți cu un complex, iar eu eram complexată de faptul că nasul meu era mai „din topor”.

A doua și a treia și a patra și a cincea operație, la sâni… Toate! Aici am greșit-o, nu era cazul deloc, însă nu am avut la momentul respectiv mintea pe care pe care o am acum, nu mă iubeam cum mă iubesc acum; practic nu învățasem prea multe despre mine și atunci când te legi la cap fară să te doară, sfârșești îndurerat.

O intervenție care nu este necesară o va atrage pe alta mereu și asta s-a întâmplat și în cazul meu. Am avut o perioadă de 7 ani până să prind curaj să repar ce am stricat când n-aveam minte și până să dau de chirurgul potrivit situației mele. Recomand să învățați să vă iubiți pe voi așa cum sunteți, înainte de toate, și să vă bucurați de individualități.

Dacă sunt complexe care vă consumă într-adevăr și care v-ar face să vă îmbrățișați mai des, faceți pasul și aveți grijă să nu faceți ca mine, respectați toate indicațiile medicului și mai ales perioada de recuperare. Eu după prima operație la sâni, am plecat în miezul nopții din clinică, direct la Iași, unde am susținut un concert la -10 grade, în aer liber.

Parka din fâș, Off-White și costum de baie întreg, Y-3, ambele magazin Entrance; cercei din aur și cizme din piele cu aplicații metalice, ambele Versace.

Știm că îți place să te machiezi singură, chiar și la shootingurile profesioniste, și că în ultimul timp încerci să adopți un look cât mai natural. Ce ne poți spune despre stilul tău actual, ce te reprezintă cel mai bine acum?

Aleg să mă machiez singură de vreo doi ani, la shooting-uri, la emisiuni, chiar și la filmările de videoclip. Am reușit să „fur” cele mai potrivite tehnici și secrete de la cele două make-up artiste cu care am lucrat, Andra Manea și Ema Uta, să le aplic pe mine ca o profesionistă.

După sute de concerte la care m-am machiat și coafat singură, am căpătat nu doar dexteritate, ci și abilitatea de a mă machia în orice loc și lumina la fel, și de a experimenta la capitolul „eu”. Mi-am învățat trăsăturile, știu exact ce mi se potrivește și ce nu.

Pentru mine, când vorbim de make-up, baza este cea mai importantă și îmi place să fie cea mai curată și cea mai light posibilă. La ochi, de cele mai multe ori pun doar rimel și creion alb pe pleoapa interioară sau, dacă mă simt „excentrică” pun maximum un eyeliner.

În ultimii 7 ani, cred că de vreo 5 ori am încercat ceva mai mult la ochi. Trusa mea de make-up conține aceleași produse pe care le foloseam și acum 10 ani, același fond de ten, aceeași pudră, același anticearcan. Acestea sunt produsele care fac magia. Și iluminatorul! E final touch-ul care face poezia!

Cred că deja te-ai săturat să fii întrebată despre tatuajele tale. Dar fiindcă body art-ul de acest tip este (încă) un act de curaj în societatea actuală, dar și o decizie personală, intimă — mă întreb care este semnificația tatuajelor tale și când și cum a început povestea lor. Ce îmi poți spune despre ele?

Niciodată nu mă satur să vorbesc despre ele pentru că toate vorbesc despre etapele vieții mele. Eu de mică am fost înclinată către o imagine mai excentrică. Tatăl meu a fost și este un excentric în stilul lui și mereu venea acasă cu câte un tatuaj nou, iar eu mă uitam ca la desene animate la el. Am crescut și s-a transmis către mine dragostea asta, iar acum am o parte generoasă din corpul meu acoperită de istorii.

Printre cele mai de suflet se regăsește cel cu mâna lui mamaia, dar și o sticluță în cinstea lui tataia, o rândunică ce reprezintă Strada Rândunelelor care este strada pe care am copilărit în Medgidia, un cufăr-calendar ca cel din jungla din Africa, eu și iubitul meu avem matching tattoos, făcute chiar la Asia Express și muuuuulte altele. În desfășurare de vreo 4 ani, am o lucrare foarte frumoasă, cu un mesaj foarte frumos care se întinde pe tot spatele.

Bustieră și pantaloni din bumbac și lanț metalic, ambele Nissa.

Ce înseamnă, din punctul tău de vedere, să fii o „femeie adevărată”?

Pentru mine, femei adevărate sunt mamaia și mami și din experiențele lor mi-am cultivat propriile valori.

Ca femeie, poți fi și bărbatul din viață ta dacă este necesar. Să nu depinzi de nimeni, să fii bogată în empatie și iubire pentru cei din jur, să te respecți, să te dăruiești doar daca iubești, să ai principii și valori care să te motiveze și să te inspire să fii cea mai bună versiune a ta.

Dar un „bărbat adevărat”?

Cel care se dedică, poate și știe să „gestioneze” viața cu o femeie adevărată.

S-au scris multe și despre iubitul tău. Noi vrem să știm doar care sunt calitățile lui care te-au făcut să te îndrăgostești de el — pentru că astfel, sunt convinsă, o să te cunoaștem mai bine pe tine.

M-am îndrăgostit pe loc, am simțit în stomac toți fluturașii, la mine dragostea erupe și mă bântuie. A durat foarte mult timp până mi-am dat voie să accept cu adevărat ceea ce simt.

Robert este un om cu un suflet foarte, foarte bun și generos, muncitor, nu face și nu spune rău de nimeni, iubește animalele la fel de mult ca și mine și le salvează, vorba lu’ mamaia: „e frumos, e deștept, e vrednic, e un băiat de nota 1000!”

Care este una dintre cele mai romantice amintiri pe care ați construit-o împreună?

Romantică. Nebună. De neinlocuit. Asia Express! E cea mai intensă experiență din viață noastră!

Rochie din bumbac, Murmur; sandale din piele, Saint Laurent, TOFF.ro; bijuterii, Versace.

Spune-mi trei lucruri la care te pricepi foarte bine — trei talente ascunse, cum ar veni — dar despre care nu prea știe lumea?

De o bună perioadă de timp mă ocup de toate deciziile de management atunci când vine vorba de parcursul meu muzical și îmi place mult, simt că învăț altfel, aprofundez fiecare discuție cu altă sete și simt că mă cunosc mai bine pe mine, arta mea și îmi descopăr în timp noi valențe care fac din mine un bun manager, pentru mine.

Nu gătesc foarte des, dar atunci când o fac, îmi iese o mâncare foarte bună. Și faptul că am ajuns să mă cunosc foarte bine cred că e un talent.

Descrie-te… prin titlul unei melodii care îți place foarte mult.

Dat Dreacu. Este o piesă de la DIAMANTE FMM, un proiect muzical adiacent din care am făcut parte, iar strofa mea din „Dat Dreacu” mă descrie și mai bine.

Din punct de vedere muzical / imagine de scenă — pe cine admiri cel mai tare și de ce? Cum cine ai vrea să colaborezi în viitor?

Beyonce e absolutul artistic feminin. Pe Bruno Mars l-am văzut live și în seara aia am atins Nirvana, e noul Michael Jackson ca nivel de legendă. Justin Timberlake și Anderson Paak sunt alți „extratereștrii” pe care abia aștept să îi văd live.

Dar nu mă mai gândesc la nici o colaborare în viitor, am avut foarte multe până acum și am decis ca pe următoarele mele piese să mă focusez exclusiv pe mine.

Social Media — ești o prezență activă, așa cum e și firesc. Dar ce-ți place cel mai mult și ce-ți displace cel mai tare la SM? Cum faci față mesajelor ciudate sau troll-ilor inevitabili din online?

Nu sunt atât de activă pe cât o cer normele când vine vorba de postat în feed, însă îmi place mult să postez pe story, o fac mereu cu plăcere și din suflet. Mă simt ca la mine acasă de fiecare dată când împărtășesc ceva și o fac doar dacă vine dintr-un loc fericit, ca să zic așa.

Dacă am o zi proastă, în care nu sunt în cea mai pozitivă stare, nu postez.

Nu vreau să încarc pe nimeni cu apăsările sau frustrările mele din ziua respectivă. Nu îmi plac postările celor care se focusează pe comentariile de hate și care încearcă să contrazică ce a zis „nu știu cine” în „nu știu ce” situație, parcă mai mult îngreunează lucrurile. Sunt multe chestii mișto și mulți oameni marfă în SM, de ce să ne focusam pe ce ne dă cu X?!

Top din viscoză, Jacquemus, magazin Entrance; colanți din jerse, Ana Radu; sandale din piele, Saint Laurent, TOFF.ro; bijuterii, Versace.

În plus, n-are rost să pun la suflet comentariile malițioase, eu mă cunosc pe mine, îmi cunosc munca și lupta, nu mă las influențată de răutăți. Accept criticile, mai ales când sunt justificate, fac destule greșeli, dar mă taxez și mă consum pentru ele oricând se întâmplă.

Știm că pandemia a afectat mult zona concertelor și evenimentelor și implicit, toată industria muzicală. Totuși, ce lucruri bune ți s-au întâmplat în tot acest timp, cât ai stat mai departe de scenă? Care au fost părțile pozitive?

În toată perioada asta am stat departe de scenă, dar concentrată pe muzică mai mult ca oricând. Am muncit mult, dar am și avut timp să îmi trag sufletul și să lucrez la conceptul meu. Sunt pregătită pentru ce urmează!

Dă-ne trei sfaturi din rutina ta de beauty de vară— cum faci să-ți menții un ten frumos, sănătos și o piele aurie, de vară, fără să renunți complet la expunerea la soare?

Rutina mea e mai stranie, nu sunt un exemplu de pus în ramă! Nu beau apă deloc și am pielea foarte uscată din cauza asta, când mă expun la soare folosesc accelerator de bronz în loc de protecție solară și nici nu fac abuz de tratamente sau terapii. Fosesc doar cremă hidratantă și sunt norocoasă.

Iar în ceea ce privește moda și stilul… numește trei piese din garderoba ta, care te reprezintă cel mai mult acum.

Capa din pene, little black dress, sandale. Sunt timeless pentru mine! Și cerceii sunt foarte importanți!

În sfârșit, urmează perioada vacanței… Unde crezi că vei fi pe la finalul lunii iunie, când apare pe piață acest Cover? Și care este destinația ta de vacanță perfectă pentru vara asta?

Sper să răsfoiesc revista de la filmările următoarelor mele videoclipuri. După ce termin treaba, o să „fur” câteva zile de vacanță, însă nu am plănuit un loc anume și nici nu contează unde e atât timp cât găsesc soare, mare, palmieri și mâncare bună! Pentru mine asta e cea mai bună destinație.

La final, lasă un mesaj din partea ta pentru fetele Cosmo!

Iubiți-vă și investiți toată energia și căldura în visurile voastre!

Acest articol a apărut în Cosmopolitan, ediția de iulie 2021, pe care o poți comanda aici. Abonează-te chiar acum la Cosmopolitan, accesând ofertele noastre de abonare.

Fotografii: Vlad Andrei
Styling: Amir Doboș
Coafură: Adonis Enache | Endorphin Lab.
Machiaj: Alexandra Crăescu
Locație: Q Photo Studio

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.