Rosamund Pike, blonda isteata care ne place! (interviu exclusiv)

By  | 

Î: În filmul Jack Reacher joci o avocată foarte deşteaptă – a fost un rol pe gustul tău?

R: Oh, da, cu siguranţă, mai ales că rolul a depăşit clişeul acela al femeii avocat aşa cum e portretizată de obicei în serialele tv! De data asta însă avem de-a face cu un avocat care supus testelor emoţional şi psihologice. Tipa e inteligentă şi ştie să îşi expună punctul de vedere. Deşi firma la care lucrează nu e de acord să preia noul caz dificil care apare, ea îşi asumă riscul.

 

Î: A fost o provocare să joci alături de Tom Cruise (Jack Reacher)? A fost nevoie de o pregătire în plus dinainte?

R: Tom e minunat! Se dedică 100% tot timpul, în orice face şi nu te dezamăgeşte niciodată.

Î: Cum e să fii pe acelaşi platou cu Tom?

R: Ca răspuns, se potriveşte motto-ul: „Dacă nu câştig războiul, măcar să-mi îmbunătăţesc stilul de luptă.” Acum serios, la momentul în care începuseră filmările, eu cu Tom deja petrecusem mult timp împreună. De cel puţin trei ori pe săptămână ne întâlneam alături de regizorul Christopher McQuarrie şi repetam cadrele. Era necesar să le reluăm în continuu, pentru că McQuarrie ne-a impus ca dialogurile dintre noi să „curgă”! Chiar şi atunci cînd replicile erau grele, noi trebuia să le rostim natural şi destul de repede.

 

Î: Dar ce părere ai de personajul Reacher? Dacă ar fi o persoană reală, ţi-ar atrage atenţia?

R: Tipul nu intrigă, ci te provoacă, iar acest lucru îmi place. La fel ca şi personajul meu, Helen, îl consider destul de frustrant ca om, mai ales că stilul lui era s-o atingă la punctele slabe. Îi expunea gândirea atunci cînd ea se aştepta mai puţin.

Î: Există vreo scenă care ţi-a plăcut cel mai mult sau cel mai puţin?

R: Mi-au plăcut toate momentele presărate cu umor! Îmi place la nebunie cadrul din Motel unde Jack stă fără cămaşă, iar Helen are toate hainele pe ea. Apoi ea îi zice: „Pune-ţi cămaşa pe tine.” E atât amuzant! Mi-a mai plăcut scena din autobuz unde Reacher reuşeşte să scape de poliţişti – tipul e cool rău! E genial, e ca o comedie mută!

 

Î: Ce părere ai de scena în care maşina ta marca Mercedes este distrusă?

R: Oh, a fost atât de păcat! Venise tocmai din Germania proaspăt scoasă din fabrică şi mi-a părut aşa de rău că nu a avut „viaţă” lungă!

 

 

 


 Î: E adevărat că vorbeşti germană?

R: Hm, din păcate e mai mult un mit care a prins proporţii! Ce-i drept, am studiat germana în şcoală, dar nu prea mai ştiu s-o vorbesc. Doar că acest detaliu încă e trecut în prezentarea mea de pe Wikipedia!

 

Î: Arăţi superb, iar în film ai o siluetă de milioane! Care e secretul tău?

R: Când am filmat Jack Reacher eram însărcinată în luna a cincea, aşa că a fost nevoie să fiu deosebit de atentă cu sănătatea mea. Evident că atunci când eşti însărcinată totul se schimbă, practic trebuie să ai grijă de alt corp. Dar totodată cred că actorii trebuie să aibă scopuri precise atunci când vine vorba de fitness – e un detaliu crucial. Făceam mult yoga şi a fost minuntat! În rest, iau lecţii de tenis şi înot mult.

Î: Sunt câteva scene în film care te solicitau fizic – a trebuit să fii şi mai atentă?

R: Nu, nu şi pentru acest rol. De exemplu, când am interpretat-o pe Andromeda în „Furia Titanilor” anul trecut, m-am antrenat foarte intens, deoarece personajul meu trebuia să aibă o condiţie fizică convingătoare şi braţe puternice. Însă un fizic sănătos vine dintr-o alimentaţie corectă! Cred în consumul alimentelor variate şi nu sunt adepta unei diete lipsite de grăsimi. De exemplu, beau lapte gras, pentru că e mai apropiat de cel natural, de la văcuţe.

 

Î: Cum e să fii mamă cu o carieră?

R: E o provocare! E ca şi când am mai multe pălării cu care jonglez mereu, în funcţie de ce impune situaţia! Mă simt foarte norocoasă, pentru că îmi permit să stau acasă cu copilul şi să am grijă de el alături de partenerul meu, de mama şi de o doică. Cu toţii împărţim această responsabilitate şi cred că e un băieţel care creşte foarte normal.

Î: Ai face şi o continuare a filmului „Jack Reacher. Un glonţ la ţintă”?

R: Da, desigur. Aş lucra oricând cu Tom Cruise, pentru că mă inspiră. Şi dacă tot vorbeam mai devreme de fitness, vă puteţi informa despre cascadoriile lui Tom! Tipul e legendar! Nu există actor care să-şi facă cadrele de cascadorie ca el! M-a făcut să-mi promit că voi fi prima femeie care îşi va realiza fără dublură scenele periculoase cu maşini!

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *