Rob Thomas, rock star atipic

By  | 

Primii ani si i-a petrecut calatorind intre Carolina de Sud si Florida, unde stateau bunica si, respectiv, mama lui. Ba chiar, intr-o perioada, a locuit cu familia intr-un parc de rulote. Apoi, cind a implinit 17 ani, a renuntat la scoala si a plecat in lume.

Vreme de trei ani, s-a plimbat fara tinta prin sud-estul Statelor Unite, facind autostopul si dormind pe unde apuca. In final, s-a stabilit in Orlando, unde lucra in timpul zilei, iar noaptea cinta alaturi de diverse trupe locale.

1996 a fost un an foarte important pentru Rob: a pus bazele formatiei Matchbox Twenty, impreuna cu alti patru prieteni. Primul lor album a fost vindut intr-un numar record de exemplare, iar single-ul “Push” a devenit peste noapte un adevarat hit. Apoi, au urmat imediat alte melodii de succes, printre care “3 A.M.”, “Real World”, “Back 2 Good”, “If You’re Gone”, “Mad Season” sau “Unwell”.

Uimitor: Matchbox Twenty este grupul cu cele mai multe piese care au petrecut cel mai mare numar de saptamini in topul national Modern AC, cit si in Adult Top 40, din intreaga istorie.

Reputatia de bun compozitor i-a adus lui Rob numeroase colaborari cu artisti cunoscuti, dintre care cel mai important este Santana, pentru care a compus si interpretat alaturi de el single-ul “Smooth”. Pentru acest proiect, solistul de la Matchbox Twenty a fost recompensat cu trei premii Grammy.

In 2004, The Songwriters Hall of Fame i-a acordat distinctia “Starlight Award”. De asemenea, din 2001 el a fost inclus in South Carolina Music and Entertainment Hall of Fame, devenind astfel cel mai tinar artist care a primit acest onor.

Placerea lui vinovata este…

… single-ul “Lonely No More”, de pe primul sau album solo (“Something to be”), care a devenit rapid dupa lansare un hit. “Formatia cu care m-am consacrat cinta pop-rock, iar «Lonely No More» este mai pop decit orice piesa pe care am inregistrat-o vreodata cu Matchbox Twenty. Ar fi putut fi un gest sinucigas pentru cariera mea. Dar este important sa faci si ceva ce are mari sanse sa nu prinda, pentru ca, din punctul meu de vedere, sa actionezi foarte prudent poate fi o catastrofa si mai mare.”

O considera atragatoare pe

… Jessica Rabbit – celebrul personaj de desene animate creat dupa cartea lui Gary Wolf! Totusi, si-a gasit sufletul-pereche si in lumea reala. Din 1999, este casatorit cu Marisol Maldonado, un model de origine portoricana pe care l-a intilnit la un concert. Cei doi locuiesc in prezent intr-o suburbie a New-York-ului, impreuna cu Maison Avery-William, fiul lui Rob dintr-o relatie anterioara, si cu catelul lor.

“Este usor sa scrii cintece despre iubiri pierdute

… atunci cind ai ceva de pierdut. O viata fericita este asa pentru ca, la un moment dat, ai trecut prin momente grele si le-ai depasit. Un compozitor se inspira din acele clipe in care s-a simtit foarte rau, chiar daca, pina la urma, ele au dus la ceva bun. Nu poti uita ca, odata, ai avut un gol in stomac, pentru ca nu stiai ce se va intimpla mai departe.”

Este puternic implicat in campaniile sociale

A infiintat, impreuna cu sotia sa, fundatia caritabila Sidewalk Angels. De asemenea, ei mai sustin si organizatia Pets Alive, care lupta impotriva uciderii animalelor fara adapost.

“Ne folosim de influenta noastra asupra oamenilor pentru a aduna fonduri si a atrage atentia tuturor asupra acestor mici organizatii. Chiar am scris o piesa de Craciun care sa le ajute – nu doar prin banii strinsi din vinzari, dar si prin publicitate.”

Sidewalk Angels se ocupa insa nu doar de necuvintatoare, ci si de persoanele care nu au unde locui.

Stilul de viata rock’n’roll il prinde de minune

“Imi place la nebunie ceea ce fac, inclusiv sa fiu vesnic pe drum si sa fiu de fiecare data intr-un alt oras. Este un sentiment minunat, plus ca adoram sa cintam live. Ca sa fiu sincer, nici macar nu ma imaginez facind altceva. Este extraordinar cind publicul iti cinta piesele. Totusi, nici eu si nici colegii mei nu sintem genul de tipi care sa pozam in mari staruri. Totul tine de muzica si de faptul ca impartasim cu fanii nostri pasiunea pentru aceleasi piese, nu cautam sa ne fie periate orgoliile.”

Nou-nout, pe piata!

La sfirsitul lui 2007, cei de la Matchbox Twenty au pregatit o surpriza admiratorilor lor: au lansat un nou album – “Exile on Mainstream”. Acesta este cel de-al patrulea al formatiei, si contine unsprezece dintre cele mai mari hituri aparute de-a lungul timpului, dar si sase piese nou-noute.

Melodiile lor au inceput deja sa fie difuzate si pe posturile muzicale TV si de radio de la noi din tara. Desi nu e inca foarte cunoscuta in Romania, trupa Matchbox Twenty este extrem de apreciata in Statele Unite si in Europa. Asadar, fa-ti si tu rost de disc si nu rata cintece de top, precum “Unwell”, “Push” sau “If You’re Gone”.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *