Revista National Geographic lanseaza experimentul "Cubul de Gheata"

By  | 

Ghetarii se topesc, nivelul marii creste, padurile sunt defrisate, iar animalele salbatice, din ce in ce mai putine la numar, se chinuie sa supravietuiasca in ceea ce altadata erau habitatele lor. National Geographic Society face eforturi uriase pe plan international, printr-o serie de programe de conservare, sa protejeze resursele biologice, culturale si istorice ale Pamantului, totul sub sloganul „Sa avem grija de planeta!”

In Bucuresti, la Piata Universitatii, in parcul Coltea, a fost adus un metru cub de gheata in care se afla un lingou de aur in valoare de 10.000 de euro. Banii sunt castigati de cel ce va estima cel mai exact timpul in care se va topi complet cubul de gheata si va trimite pronosticul exprimat in zile, ore si minute.

  • Regulamentul concursului si detaliile complete despre participare se afla pe www.natgeo.ro.

Participantii la concurs primesc ca reply automat Sfatul National Geographic, reprezentat de indemnuri de diminuare a pericolului incalzirii globale prin actiuni simple si usor de integrat in viata de zi cu zi.

Langa cub sunt plasate o camera web si o mini-statie meteo, astfel incat pe video.natgeo.ro se pot urmari imagini live din parcul Coltea.

Cristian Lascu, redactor-sef al revistei National Geographic considera ca: „O calota glaciara se poate topi fara sa ne pese, pentru ca e prea departe de noi. Dar cand un metru cub de gheata dispare in cateva zile sub ochii nostri in februarie, luna lui Gerar, asta ne poate pune pe ganduri. CUBUL DE GHEATA este un ingenios proiect de marketing care poate deveni si un experiment socio-meteorologic. Va invitam sa experimentam impreuna.”

Pe durata experimentului CUBUL DE GHEATA, la sfarsit de saptamana, sambata si duminica, in parcul Coltea se vor organiza pentru publicul larg diverse actiuni legate de modul in care se poate diminua pericolul incalzirii globale precum si actiuni de divertisment realizate in scenografia si regia Marianei Pachis.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *