Razvan si Dani: despre televiziune, prietenie si altele

By  | 

Cosmo: Prieteni vechi…

Razvan: De la gradinita. Sintem vechi rau. Imi displace ca am inceput sa ne contorizam anii petrecuti impreuna. Anul asta, ca doi batrinei, aniversam 25 de ani.

Dani: De banca, de echipa de handbal, de suferinta, de prima betie, de prima tabara, de primul sarut si chiar de primul copil. In primele luni de Bucuresti am locuit cu Razvan si sotia lui, Diana. In acest rastimp, ei se incapatinau sa-si “propuna” un copil. Eu i-am rugat sa nu faca asta cu mine in apartament, pentru ca eram stinjenit oarecum. Evident, nu vrei sa stii ca fratele tau sau sora ta fac sex. Apoi i-am amenintat ca fiul sau fiica va semana un pic si cu mine. Nici asta n-a tinut. Nopti in sir nu am mers sa fac pipi, de frica sa nu aud ceva ce ma va marca. Preferam sa-i stiu cum i-am stiut si pina atunci.

Cosmo: Amintiri (despre boacanele) din copilarie

Razvan: N-am d-astea! Am un simt al conservarii extrem de dezvoltat, asa ca am fost un copil cuminte.

Dani: Arogant, greu de strunit, mama zice ca eram mai intelept decit convenea familiei. Imi spargeam capul des; am un record: de trei ori in 6 ore. Imi aduc aminte ca odata am cazut in cap de pe pervaz in timp ce anuntam Dallaaaaaaasuuulll… Noroc ca ai mei stau la parter. Babele si doamnele din cartier stateau pe banca pina tirziu. Pe mine ma puneau “de 6” la televizor. Trebuia sa le strig cind incepea reclama aia la tigarile lungi de dat la doctor. Era semn ca in 30 de secunde incepe genericul si in doua minute maximum, episodul. Era isterie. Babele scoteau timpi tot mai buni pe scari, iar eu le dadeam tot mai multe emotii pentru ca imi facusem propria versiune de a le anunta. Aveam un microfon legat la statie si boxe.

Cosmo: Intilnirea cu “sticla”

Razvan: Nici atunci… nici acum nu ne consideram oameni de televiziune. Sintem niste tipi de la radio care au doua fete bune de dat pe sticla, asa ca intr-o zi, un director ne-a montat doua camere in studioul de radio si ne-a cerut sa nu schimbam nimic. In afara de decor, n-am schimbat nici pina azi nimic.

Dani: Prima intilnire a fost nefericita. Ne-am dat seama ca avem confort in fata camerelor, ne sustinem la fel de bine ca la radio, dar cu stupoare am aflat abia atunci de citi oameni depinde o emisie. Ne scapa totul de sub control. S-au nascut atitea frustrari, incit am renuntat si am hotarit sa asteptam alt tren. Nu poti dormi pe un pat de cuie daca ti-ai adus un pui de perna moale de acasa.

Cosmo: Un burlac si un insurat = pareri contradictorii?

Razvan: Citeodata. Nu prea le abordam, dar ne place sa ne tachinam. Fiecare cu armele lui, cu plusurile si minusurile starii noastre civile. Ne tachinam si atit, pentru ca nici eu, nici el nu vrem sa schimbam locurile.

Dani: Oarecum. Eu cred in familie, dar si in “micile placeri”. Asa ca pina la familie… ma mai infrupt. Razvan e viitorul rector la Universitatea despre femei. Eu voi avea catedra de “Sigur va casatoriti?”. E o scoala de studii inalte, pe care trebuie sa o termini ca sa convietuiesti cu o femeie.


Cosmo
: Misogini?

Razvan: Daca-ti cer o definitie, probabil te vei uita urit la mine. Nu ne uitam strimb la o femeie doar pentru ca Dumnezeu a montat pe un trup alte organe si niste cantitati marite de estrogen. Tratez femeile asa cum tratez si barbatii si lucrul asta nu e in favoarea mea. Nu prea pot sa ma pliez pe liniile in care discuta femeile, asa ca aleg sa fiu direct si de multe ori trec drept arogant in fata lor. In cutia mea craniana cuvintele imi suna bine, dar sotia mea m-a invatat ca tonul face muzica. Acum sint la semiton.

Dani: Cu argumente. Nu am putea altfel. La noi se uita un public preponderent feminin. Cum credeti ca am ajuns la sufletul “lor”? Scoatem des in evidenta diferentele dintre sexe. Asta nu inseamna ca barbatul e superior. Ba mai mult, din studii rezulta ca, anatomic, intr-o societate ce nu se bazeaza pe supravietuire, femeia e mult mai dotata.

Cosmo: O zi de-a lor

R: Trezit. Venit. Baut circa un litru de cafea. Facut emisiune. Mincat ce a gatit Vladut. Plecat. Culcat. Jucat cu Ianca. Preparat laptele Iancai. Vazut desene animate. Culcat.

D: Trezit la 6, mincat ceva pe fuga, daca e cald, motor, daca nu, masina, injurat doi-trei zevzeci in trafic, cafea mare, ciugulit de la Vladut de pe masa, cafea, cafea, emisiune, hihi, pauza de demachiat, micuta sedinta despre ce facem miine, teoretic, dar de obicei se transforma in sedinta despre ce am mai facut in viata privata, fuga la sala, la antrenament moto sau la platit facturi, masa, fotbal cu baietii, poate prind un film prost, deci un pretext de somn de dupa- amiaza, elemente socio-prieteni, rafuiala xbox, playstation, masa, somn… poate de asta nu sint casatorit J.

Cosmo: Un lucru pe care nu l-ar face niciodata?

Razvan: Nu mi-as plinge de mila.

Dani: Oho! Nu l-as saruta pe Columbeanu, nu l-as suporta pe Lazarus ca vecin, nu m-as casatori cu doua mulatre gemene decit daca m-ar iubi cu adevarat, n-as conduce beat nici trei metri si n-as uita ca amindoi am fost saraci.

Cosmo: Dezavantajele celebritatii

Razvan: Ca nu mai pot sa ma balacaresc in trafic si ca nu mai pot sa nu-mi platesc ratele la timp.

Dani: Nu pot da spaga si nu ma pot bucura de masajul erotic…

Cosmo: Cea care citeste acum interviul este…

Razvan: Relaxata, cu o sprinceana ridicata, usor deranjata de lipsa mea de tact, dar cu indulgenta materna in privire.

Dani: Sper ca macar una dintre mulatre citeste…

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *