Proiect de artă inedit pentru o altfel de viziune asupra lumii

O figură polimorfă a creației contemporane, designerul de modă Jean-Charles de Castelbajac își prezintă viziunea asupra lumii printr-un nou proiect realizat din instalații și obiecte de artă, pentru galeria Danysz.

Pentru acest artist neobosit, cele trei povești ale galeriei sunt un loc de joacă foarte necesar. Pentru a-și întruchipa lumea, un amestec de artă și modă, Castelbajac a inițiat trecerile neașteptate în procesul de creație. Show-ul solo al lui Castelbajac ne permite să fim imersați de lumea sa explozivă.Numit cu mult timp în urmă, frumosul ratat al modei, sărbătoreşte 50 de ani de carieră – o sărbătoare incontestabilă a talentului său. În mișcarea perpetuă, Castelbajac este botezat de către colegii săi, şi regele neconvențional. El își reinventează lumea cu fiecare pas. Când face modă, vorbește despre artă; și când creează artă, vorbeşte despre modă. O sinteză frumoasă a secolului nostru sincretic.
Dragostea artelor este întotdeauna prezentă în mintea lui Castelbajac. Artistul joacă și se ocupă de culori, pictura în ulei și cinema.

Printr-un set bogat de desene, picturi și instalații, lucrările sale au referințe multiple. Castelbajac abordează tehnici experimentale, combinând poezia, umorul și spiritele bune cu moda, muzica, pictura sau artele vii. Fără a se lua prea în serios, susținând o filosofie a fericirii făcută din roșu, galben și albastru, culorile semnării sale, cu creioanele și periile sale, Castelbajac a marca într-un mod inedit timpul său.

Castelbajac oferă prin această expoziție un set complet de lucrări care merită descoperite.
Jean-Charles de Castelbajac, o figură cheie în modă, este cunoscut ca un stilist talentat și renumit. Îmbracă  cele mai mari vedete internaționale, cum ar fi cântăreața americană Lady Gaga sau artistu Kanye West.

În 1985, Jean-Charles de Castelbajac a fost primul designer de modă invitat la o expoziție susţinută de Muzeul de Artă Modernă din Troyes. În 1997, a creat crucea brodată multicolor purtată de Papa Ioan Paul al II-lea în timpul Zilei Mondiale a Tineretului. Astăzi este cunoscut și pentru proiectele sale artistice prin evenimente artistice, cum ar fi Lille 3000 și expoziții muzeale. Jean-Charles de Castelbajac a fost expus în întreaga lume, de la Paris la Seoul, Londra și Tel Aviv.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.