Profil de artist: Gabriella Cilmi

By  | 

Gabriella Cilmi s-a nascut la 10 octombrie 1991 in Melbourne si locuieste cu parintii si cu fratele ei.

Inca de la o varsta frageda a aratat interes pentru o paleta larga de stiluri muzicale, stiluri asemanatoare artistilor Nina Simone, Led Zeppelin, Janis Joplin, The Sweet, T.Rex si Cat Stevens. In ciuda aptitudinilor naturale si a talentului vocal, i s-a spus ca ii lipseste disciplina necesara pentru a urma o cariera in domeniul muzical.

In 2004, in timp ce cand o piesa Rolling Stones la un festival din Melbourne, a reusit sa atraga atentia lui Michael Parisi, reprezentant al Warner Music. La 13 ani, Gabriella a calatorit in SUA si Marea Britanie insotita de Adrian Hannah si i s-au oferit 4 ccontracte majore in SUA. In cele din urma, a semnat cu Island Records UK.

Piesele “Don’t Tell Me” si “Sorry” au facut parte din coloana sonora a filmului australian “Hating Alison Ashley”.

In decembrie 2007, Gabriella Cilmi si-a facut debutul la UK TV, cantand piesa “Sweet About Me”. Tot in decembrie 2005, piesa “Sanctuary” a facut parte din coloana sonora a filmului “St Trinian’s”. Cilmi a cantat de asemenea si pe tema serialului “Echo Beach”, difuzat la inceputul lui 2008 pe ITV1.

In ianuarie 2008, Cilmi l-a sustinut pe Rufus Wainwright in turul in Australia. In februarie 2008 a sustinut trupa pariziana in turul lor in Marea Britanie, Nouvelle Vague.

Albumul de debut al artistei, “Lessons To Be Learned” a fost scris si inregistrat cu echipa Xenomania si lansat pe 31 martie 2008, in Marea Britanie.

Single-ul “Sweet About Me” a debutat in UK Singles Chart cu numarul 68 si a urcat apoi pe pozitia 50 in urmatoarea saptamana. Dupa lansarea albumului, single-ul a urcat din noi pe pozitia 20. Gabriella Cilmi a cantat piesa “Sweet About Me” la emisiunea matinala australiana Sunrise pe 1 aprilie si apoi la talk show-ul “Rove”. Din martie pana in mai 2008 a sustinut trupele Sugababes si Nouvelle Vague in turneul lor in Marea Britanie.

Pe 9 iulie 2008, cel de-al doilea single “Save The Lies” a fost lansat exclusiv pe website-ul The Sun. Pe 13 iulie 2008 a fost lansat in Fresh40 chart “Out Of Office Remix”.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *