Profil de artist: Anastacia

By  | 

Anastacia, nascuta pe 17 septembrie 1968, este compozitorul si artistul premiat cu cele mai multe discuri de platina. Artista a avut un succes foarte mare in Europa, America Latina, Asia, Africa de Sud si Australia. In SUA insa, nu a avut acelasi succes. In ciuda lipsei de succes in tara ei, ea a vandut mai bine de 20 de milioane de albume pana in 2005.

Artista s-a nascut in Chicago, intr-o familie din lumea showbiz-ului: talat – cantaret intr-un club, mama – actrita. Anastacia are si origine rusa. Cand era o adolescenta, familia ei s-a mutat in New York.

Dupa ce a intrat la Professional Children’s School in Manhattan, Anastacia a inceput sa isi arate interesul pentru dans, in ciuda diagnosticului cu Crohn.

Albumul ei de debut, “Not That Kind” a fost lansat in 2000 si a fost un real succes, ajungand in top 10 in Europa si Asia. A fost premiat cu cvatruplu disc de platina in Australia.

Cel de-al doilea album, “Freak of Nature” a fost lansat in 2001 si, desi nu a atins nivelul de vanzari al primului album, a fost un album de succes. De pe acest album au fost extrase single-uri precum “Paid My Dues”, “One Day in Your Life”, “Why’d You Lie to Me” si “You’ll Never Be Alone”.

In ianuarie 2003, Anastacia a fost diagnosticata cu cancer. A incepu imediat tratamentul si l-a incheiat cu succes. Dupa aceasta intamplare, artista e deschis un fond, Fondul Anastacia, al carui scop era promovarea constientizarii riscului de cancer la san printre tinerele femei.

In septembrie 2003, Anastacia a intrat in studio pentru a inregista un nou album, “Anastacia”. A fost un mare succes, conducand in top in Marea Britanie, Australia, Grecia, Germania Italia, Portugalia si Spania.

Dupa ce piesa “Left Outside Alone” a fost respinsa in special de radiouri, lansarea albumuilui a fost amanata si mai apoi anulata. Albumui a fost in cele din urma lansat pe 30 august in 2004, ocupand locul 10 in topul albumelor cel mai bine vanzute, cu peste 4.500.000 de copii vandute.

Din septembrie 2004 in august 2005, Anastacia a fost in turneul Live at Last Tour. Din 2005 numele turneului s-a schimbat Encore tour. La sfarsitul anului 2005, artista a lansat o colectie a celor mai bune piese, denumita “Pieces of a Dream”. Cele mai de succes single-uri de pe acest album au fost “Pieces of a Dream” si duetul cu Eros Ramazzotti, “I Belong To You”.

Anastacia a participat la proiectul Concert For Diana. A fost unul din primele ei evenimente majore. A cantat in deschidere Superstar si Jesus Christ Superstar.

In iulie 2008, Anastacia a anuntat lansarea noului ei album, “Heavy Rotation”. Acesta cel de-al patrulea material de studio semnat Anastacia se va lansa pe 27 octombrie 2008. Printre colaboratorii si producatorii albumului se numara Ne-Yo (Rihanna, Leona Lewis, Beyonce, Usher), Lester Mendez (Shakira, Nelly Furtado, Jennifer Lopez), JR Rotem, (Rihanna, Snoop Dog, Sean Kingston), Guy Chambers (Robbie Williams, Kylie Minogue) si Rodney Jerkins (Mary J. Blige, Pussycat Dolls, Britney, Beyonce, Michael Jackson).

Cu piese care cu siguranta vor fi hit-uri si un sound ce a evoluat fara a abandona insa stilul care a consacrat-o pe artista, “Heavy Rotation” se contureaza a fi cel mai de succes album al sau de pana acum.

“Am numit albumul Heavy Rotation pentru ca este o exprimare folosita prima data de DJ”, explica Anastacia. “Si de asemenea pentru mine are o semnificatie aparte; viata poate fi dificila, dar pana la urma lucrurile iau o noua intorsatura si devin altceva. Mi s-a parut titlul perfect care se potriveste foarte bine cu aceasta perioada din viata mea”.

“I Can Feel You”, primul single, produs de Chuck Harmony si Ne-yo, va fi lansat in aceasta toamna.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *