Prințul Charles a fost diagnosticat cu coronavirus (actualizat)

ACTUALIZARE:

31.03.2020 Prințul Charles a petrecut șapte zile obligatorii de carantină la domiciliul său din Birkhall. „Clarence House a confirmat astăzi că, după ce s-a consultat cu medicul său, Prințul de Wales a ieșit din autoizolare”, a declarat pentru presă un purtător de cuvânt.

De asemenea, Palatul Buckingham a menționat că restul Familiei Regale este bine și că Regina și-a văzut ultima dată fiul în data 12 martie și că era „în stare de sănătate bună”.

25.03.2020 Prințul Charles al Marii Britanii a testat pozitiv pentru Covid-19, noul coronavirus. Moștenitorul coroanei britanice, în vârstă de 71 de ani  „a prezentat simptome ușoare, în rest se menține într-o stare bună”, conform declarației oficiale a unui purtător de cuvânt al Clarence House.

„Testele au fost făcute în Aberdeenshire, îndeplinind criteriile de testare. Deocamdată e greu de spus de unde s-ar fi putut infecta prințul, având în vedere numărul mare de activități oficiale pe care le-a îndeplinit în ultimele săptămâni”, se precizează în declarația pentru presă.

Soția lui Charles, Camilla, Ducesa de Cornwall, a fost de asemenea testată, însă rezultatul a fost negativ. Cei doi se aflau deja în izolare la domiciliu, în Scoția.

Prințul Charles nu este singura persoană publică diagnosticată până în prezent cu noul coronavirus. Tom Hanks și soția sa, Rita Wilson, au revenit în State după două săptămâni de autoizolare în Australia, în urma testării pozitive pentru Covid-19. Interpretul de operă Plácido Domingo, actorul Idris Elba, producătorul Harvey Weinstein, care momentan se află în închisoare pentru viol și alte acuzații de hărțuire sexuală, rapperul Slim Thug, prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, soția prim-ministrului Canadei, Sophie Grégoire Trudeau și Prințul Albert al II-lea de Monaco au fost de asemenea diagnosticați cu noul coronavirus. Toți suferă sau au suferit forme ușoare ale bolii.

Till Lindemann, solistul trupei germane Rammstein, a fost internat în spital joi seara și și-a petrecut noaptea la terapie intensiv, fiind suspect de infecție cu Covid-19. Testul a ieșit negativ, iar Lindemann se simte mai bine, restul membrilor trupei precizând că internarea la spital s-a făcut la sfatul doctorului formației.

Foto: Getty Images

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.