Premiile Oscar 2018. Lista câștigătorilor și cele mai frumoase ținute

By  | 

Ceremonia de decernare a Premiilor Oscar 2018 tocmai a început la Dolby Theatre din Los Angeles. Avem emoţii, cele mai cunoscute vedete din lume au strălucit pe covorul roşu şi se pare că vom avea o noapte a premierelor. Vă vom ţine la curent, cu detalii în timp real.

Gazda evenimentului Jimmy Kimmel s-a autoironizat pe seama gafei de anul trecută, când a încurcat plicurile marilor câştigători: „Anul acesta, dacă vă auziți numele, nu vă ridicați imediat de pe scaun”.

“Kimmel a lăudat decizia Academiei Americane de a-l exclude pe Harvey Weinstein din rândul membrilor și a vorbit despre importanța mișcărilor Time’s Up și MeToo pentru a pune capăt abuzurilor împotriva femeilor: „Nu mai putem trece cu vederea comportamentele deviante. Lumea e cu ochii pe noi și trebuie să fim un exemplu”.”

Prima categorie a serii este „Cel mai bun actor într-un rol secundar”, prezentată de actrița Viola Davis. Marele câștigător este Sam Rockwell, pentru rolul din „Three billboards outside Ebbing, Missouri”. Actorul se află la prima sa nominalizare la Premiile OSCAR.

Premiul pentru cel mai bun machiaj, prezentat de Gal Gadot. Câștigătorul: „Darkest Hour”, pentru machiajul care l-a transformat pe Gary Oldman în rolul lui Winston Churchill.

Eva Marie Saint a prezentat premiul pentru cele mai bune costume. Câștigătorul este „Phantom Thread”.

Actrița a ținut un scurt discurs emoționant despre soțul ei, care a murit anul trecut. „Sunt mai bătrână ca Premiile Oscar”, a declarat câștigătoarea unui premiu Oscar în 1955, pentru cea mai bună actriță.

Cel mai bun film documentar este Icarus (Bryan Fogel și Dan Cogan). Discursul lor a fost foarte emoţionant, printre mulţumirile pentru părinţi, soţie şi colaboratori, Bryan Fogel şi Dan Cogan au mulţumit şi Netflix pentru susţinerea pe care le-o oferă.

Premiul pentru Cel mai bun montaj sonor a fost câştigat de către: Dunkirk.

Cel mai bun mixaj sonor a fost câştigat de către: Dunkirk. Prima nominalizare şi primul Oscar pentru Mark Scoon.

Oscarul pentru Cel mai bun design de producție a fost oferit filmului The Shape Of Water.

Oscarul pentru Cel mai bun film străin goes to A Fantastic Woman. Primul Oscar pentru regizorul Sebastián Lelio. Prezentat de către actrița Rita Moreno care a câştigat la rândul ei Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar, în filmul Poveste din cartierul de vest, în anul 1961.

Cea mai bună actriță în rol secundar este Allison Janney (I, Tonya). Primul premiu Oscar pentru actriţă.

Cel mai bun scurt metraj de animație este Dear Basketball. Prima nominalizare şi primul Oscar pentru Kobe Bryant şi Glen Keane. Prezentat de către actorii din „Star Wars: The Last Jedi”: Oscar Isaac, Mark Hamil și Kelly Marie Tran (și roboțelul BB-8).

Oscarul pentru Cel mai bun film de animație a fost câştigat de către CocoRegizorul Lee Unkricha ţinut un discurs despre diversitate şi cât de inspiraţi au fost în acest sens de către mexicani.

Cele mai bune efecte vizuale au fost realizate în filmul Blade Runner 2049.

Matthew McConaughey a oferit premiul pentru cel mai bun montaj video pentru Dunkirk care, astfel, câştigă al treilea Oscar în această seară.

Oscarul pentruCel mai bun scurt metraj documentar este câştigat de către Frank Stiefel pentru Heaven Is A Traffic Jam On The 405. Primul Oscar pentru Frank Stiefel.

Câştigătorul pentru Cel mai bun scurt metraj live-action este: The Silent Child. Încă o premieră pentru regizorul Chris Overton şi scenarista Rachel Shenton.

Actrița Nicole Kidman aprezentat unul dintre cele mai așteptate premii ale serii, cel mai bun scenariu original. Marele câștigător a fost Jordan Peele, pentru filmul „Get Out”, cu Daniel Kaluuya în rolul principal. Este prima nominalizare pentru Peele, care a și regizat filmul.

„M-am oprit de 20 de ori din a scrie acest scenariu, pentru că mi se părea imposibil”, a spus Peele.

Cea mai bună imagine aparţine lui Roger Deakins pentru „Bladerunner: 2049”.

Premiul pentru cea mai bună coloană sonoră – a fost înmânat lui Alexandre Desplat, pentru „Shape of Water”.

Oscarul pentru cel mai bun cântec – „Remember Me” (Coco), de Robert Lopez și Kristen Anderson-Lopez.

Eddie Vedder a adus un tribut muzical „in memoriam” adus tuturor celor care au murit anul trecut şi au făcut parte din industria cinematografică.

Cel mai bun regizor: Guillermo del Toro, pentru „Shape of Water”. Este primul premiu OSCAR pentru regizorul mexican. Premiul a fost înmânat de către Emma Stone.

Primul Oscar pentru Gary Oldman oferit de către cele două legende ale Hollywood-ului: Hellen Mirren și Jane Fonda, pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul din „Darkest Hour”.

Jodie Foster și Jennifer Lawrence au anunţat premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal. Frances McDormand pentru rolul său din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”. „Hiperventilez, dacă e să cad, ridicați-mă că am ceva de spus!”, a spus actriţa care, apoi, le-a cerut tuturor femeilor din sală să se ridice în picioare.

Cel mai important şi aşteptat moment al spectacolului, CEL MAI BUN FILM al celei de-a 90-a ediţie a Premiilor OSCAR! Trofeul a fost înmânat de către legendarii actori Warren Beaty și Faye Dunaway peliculei „The Shape of Water”, marele câștigător al serii, cu patru premii OSCAR!

Apariţii pe covorul roşu Premiile Oscar 2018:

Sursă foto: http://oscar.go.com Instagram/ The Academy

Sursă: Digi24

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *